Pregled svih vodećih modela torbi za predstojeću sezonu

Početak avgusta nagovestio nam je da leto polako ulazi u završnu fazu i da neće proći mnogo vremena do trenutka kada će sva naša pažnja biti usmerena na odeću i aksesoare za predstojeću jesen. Mada ćemo vam o glavnim trendovima za narednu tek svakako pisati, ovog puta stavili smo fokus na torbe koje će biti aktuelne u mesecima koji dolaze. Na ovaj korak odlučili smo se iz tri razloga. Pre svega, ako izuzmemo modele od krzna, sve ostale trednove već sada možemo da isprobamo i tako osvežimo svoje stajlinge. Drugi razlog je to što znamo kolika je ljubav žena prema torbama, pa nas u skladu sa tim ovaj modni segment uglavnom najviše zanima, a treći, i možda najvažniji, je taj što će se naredne sezone uglavnom sve vrteti oko torbi. S tim u vezi već sada su se jasno izdvojile dve suprotne estetike. S jedne strane je jasna usresređenost na bezvremenost i siluete i boje koje su uvek aktuelne. U pitanju su modeli jednostavnog dizajna, koji stavljaju akcenat na funkciju i formu. S druge strane je doslovno njihova antiteza, tačnije torbe odvažnog dizajna koje su prvenstveno inspirisane Y2K estetikom.
Koji god da vam je od ova dva tabora bliži, verujemo da ćete u sezoni jesen/zima 2022/23 pronaći bar jedan trend koji je po vašem ukusu. U nastavku vam predstavljamo sve vodeće modele, kao i vodič za kupovinu istih.

AKCENAT NA FORMI

Miu Miu
Bottega Veneta
3.1 Philip Lim

U kolekcijama za narednu sezonu mnogi dizajneri su se igrali formom, kako kada je u pitanju odeća tako i kada je reč o tašnama. Tako su torbe oblih linija prisutne u mnogim kolekcijama, a nama se ovaj trend najviše sviđa zbog toga što je poprilično vanvremenski.

BIKER VIBE

Coperni
Alexander Mcqueen
Zagid & Voltaire

Bajkerski detalji takođe će naredne sezone biti podjednako prisutni i na odeći i na aksesoarima. U skladu sa tim imamo veliki broj crnih torbi sa detaljima, kao što su metalne kopče ili lanci, a nekada i oboje.

BALENCIAGA,
net-a-porter.com
H&M,
cena: 2.199 din.

XXL MODELI

Isabel Marant
Brandon Maxwell
Eudon Choi

Predimenzionirane torbe prisutne su na modnom radaru već neko vreme, pa je tako jedan od najpopularnijih modela ovog leta Icare torba brenda Saint Laurent. Ipak, ako uzmemo u obzir to koliko smo ih puta videli na modnim pistama, jasno je da njihovo vreme tek dolazi.

H&M,
cena: 3.999 din.

DVE UMESTO JEDNE

Jil Sander
Fendi
Jil Sander

Šta je bolje od dizajnerske torbe? Pa naravno, dve dizajnerske torbe. Trend koji je najpre lansirala Prada lako je osvojio modni svet, pa očekujte mnogo modela koji dolaze u paru sa kompatibilnim minijaturama.

KRZNENE TAŠNE

Fendi
Helmut Lang
Off-White

Ono što je tokom leta torba od rafije, to je za vreme zime torba od krzna. Iako su ovi modeli uvek poželjni kad temperatura padne ispod nule, predstojeće sezone neće biti samo klasik sa kojim ne možemo da pogrešimo već i jedan od vodećih trendova.

JIMMY CHOO,
net-a-porter.com
H&M,
cena na upit

CLUTCH TORBE

Bottega Veneta
Chloé
Jil Sander

Istina je da clutch torbe nisu ni izlazile iz mode, ali svakako da poslednjih nekoliko sezona nisu bile aktuelne kao pre pandemije. Sada će ponovo biti u centru pažnje, a uglavnom dolaze u minimalističkom izdanju.

BOTTEGA VENETA
net-a-porter.com

MODELI SA KRISTALIMA

Off-White
Isabel Marant
Off-White

I ovo je jedan od trendova koji je prisutan već nekoliko sezona, a kao što možete da zaključite nikuda ne ide. Uostalom, ko može da zamisli sezonu prednovogodišnjih partyja bez kristala. Ako su vam modeli opšiveni svetlucavim kamenčićima suviše ekstravagantni, uvek se možete odlučiti za torbe na kojima su kristali prisutni samo kao detalj.

BENEDETTA BRUZZICHES,
net-a-porter.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @leoniehanne, Vogue Runway
Foto: Instagram, Vogue Runway, Promo

Podeli

Scroll to Top