Uz ove proizvode možete postići efekat laminiranih obrva kod kuće

Laminacija obrva već nekoliko godina jedan je od najpopularnijih tretmana, a podjednako aktuelan ostaje i u mesecima koji dolaze. Kao što smo vam već pisali, u pitanju je polu-trajni tretman (rezultati traju 4 do 6 nedelja), tokom kojeg se obrve tretiraju različitim gelovima i kremama sa ciljem da se dlaka omekša kako bi mogle da se začešljaju nagore. Rezultat su uredne obrve, koje su gušće i veće nego pre tretmana, a ipak zadržavaju prirodan izgled.
Međutim, brow lamination tretman već dugo nije jedini načina da postignete ovaj efekat jer se poslednjih godina na tržištu pojavilo niz proizvoda koji vam omogućavaju da dobijete identičan rezultat kod kuće. Uglavnom su to gelovi sa unapređenim formulama, koji se od tradicionalnih proizvoda iz ove kategorije razikuju po tome što omogućavaju da obrve ostanu na mestu od jutra do večeri. Mi smo u nastavku izdvojili 5 takvih proizvoda koji su dostupni na domaćem tržištu, a imaju najbolje recenzije šminkera i beauty blogera.

Anastasia Beverly Hills – Brow Freeze Extreme Hold Laminated-Look Sculpting Wax (Sephora)

Brend koji je prepoznatljiv upravo po inovativnim i kvalitetnim proizvodima za obrve lansirao je 2021. ovaj gel-vosak koji je za kratko vreme osvojio make-up i beauty zajednicu. Brow Freeze se koristi tako što se pomoću odgovarajuće četkice mala količina stavi na obrve. Potom se obrve začešljaju nagore, a drugom stranom četkice proizvod bi trebalo pritisnuti tako da lepo prianja uz kožu, a onda još jednom počešljati obrve. S druge strane, mnogi YouTuberi tvrde da je mnogo jednostavnije naneti ovaj proizvod štapićem za uši. Takođe je jako važno da Brow Freeze koristite pre make-up podloge jer će u suprotnom izgledati neuredno. U svakom slučaju, jedina mana ovog proizvoda je to što nije jednostavan za upotrebu, ali kada jednom ovladate tehnikom nanošenja, postaće vam omiljeni proizvod za obrve.

Ovo je definitivno najbolji proizvod iz drogerijske ponude čija je formula toliko jaka da podseća na lepak. Kako dolazi u paru sa četkicom dosta je jednostavniji za upotrebu od Anastasia Beverly Hills aduta. Sve što je potrebno da uradite jeste da nanesete proizvod i začešljate obrve nagore, a potom da sačekate da se dobro osuši.

Benefit Cosmetics – 24-HR Brow Setter Clear Brow Gel (Sephora)

Brow Setter ima nešto laganiju formulu od prethodnih proizvoda sa naše liste, ali je zato i jednostavniji za apliaciju. Četkica dolazi sa dva različita kraja tako da je proizvod potrebo najpre naneti koristeći stranu sa manjim čekinjama, a potom je potrebno drugom stranom (sa većim čekinjama) začešljati obrve.

Iako je Revolution Makeup u međuvremenu lansirao Laminate Brow proizvod, koji nažalost još nije dostupan na našem tržištu, i ovaj gel pruža dosta dobar efekat. U pitanju je zapravo klasičan gel za obrve koji je izuzetno jak tako da možete postići brow lamination look.

Benefit Cosmetics – Fluff Up Brow Flexible Brow-Texturizing Wax (Sephora)

Za razliku od ostalih proizvoda sa naše liste, najnoviji adut brenda Benefit Cosmetics je zapravo vosak za obrve. Dolazi u paru sa specijalno razvijenom četkicom koja omogućava nanošenje tankog sloja proizvoda za prirodan izgled. Obrve je potrebno oblikovati pre nego što se vosak osuši, a potom će ostati na mestu punih 12 sati.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @sandrakaczorovska, Promo
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top