Promene koje su vam potrebne ako vam se koža tela ljušti, peruta ili osećate zatezanje i peckanje

Koža je naš najveći organ i kao takav zaslužuje posebnu pažnju, naročito tokom leta kada je konstantno izložena suncu, ali i naglim promenama temperature koje se dešavaju kada iz rashlađenih prostorija izađemo napolje i obrnuto. Usled toga, neretko dolazi do dehidratacije, pucanja, iritacije i perutanju, što su stanja koja ne bi trebalo zanemarivati. Mada su sve naše beauty rutine uglavnom fokusirane na negu lica i vrata, koji su i najviše izloženi pogledima, koža tela zahteva podjednaku pažnju i negu koja je prilagođena vremnskim uslovima. Ukoliko se suočavate sa ljuštenjem, perutanjem, zatezanjem, osećate svrab ili peckanje, u nastavku vam otkrivamo koje bi korake trebalo da preduzmete.

@shecomesincolors

ULJE ZA TUŠIRANJE

Glavna stvar koja je potrebna našoj koži tokom leta jeste hidratacija, a većina gelova za tuširanje isušuje kožu, ma koliko bili blagi. Zbog toga se u ovom periodu preporučuje upotreba preparata za tuširanje na bazi ulja koja će hidrirati i nahraniti kožu, ali i sprečiti njeno isušivanje.

1pl-20619p

Eucerin Shower Oil

2nt 191119

Nivea Shower Oil

NAHRANITE KOŽU

Kao što smo već naglasili, hidratacija je u ovom periodu najvažnija, a kako biste bili sigurni da ste pružili koži dovoljno vlage, najbolje je da koristite proizvode na bazi ši ili kakao butera, u kombinaciji s kokosovim uljem. Ovi sastojci obnavljaju lipidnu barijeru kože i tope se na temperatiri tela, pa se i najlakše upijaju. Najbolje je da preparate na bazi butera koristite pet dana u nedelji, a kokosovo ulje dva puta sedmično.

3pl-20619

The Body Shop Body Butter

2ku-271019

Granum Food kokosovo ulje

REDOVAN PILING

Piling tela jedna je od najboljih stvari koju možete da uradite za svoju kožu. Preporučuje se jednom ili dva puta nedeljno kako bi se uklonile mrtve ćelije s površine kože. Na taj način ćete pospešiti proizvodnju kolagana, koža će biti glatka i elastična, smanjićete mogućnost nastanka bubuljica, a proizvodi koje nakon toga budete koristiti lakše će se apsorbovati.

4nt 191119

Garnier Oil-Infused Nourishiring Scrub

5nt 191119

Glow Girl Buttery Salt Scrub

SUVO ČETKANJE

Ako istinski želite da se posvetite sebi, bar jednom nedeljno, pre tuširanja, suvom četkom kružnim pokretima izmasirajte čitavo telo, od stopala pa sve do vrata. Ovo je odličan način da pospešite cirkulaciju krvi i linfne tečnosti, a ujedno je reč i o najefikasnijem anticelulit tretmanu koji možete da uradite kod kuće.

6nt 191119

Rento četka za telo

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @carla_ginola
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top