Ruževi u braon boji ponovo su u modi, evo kako možete da ih nosite

Kada je reč o make-upu, opsesija trendovima koji su vladali 90-tih godina i dalje ne prestaje. Nakon što smo prošlog leta prihvatili da su tamna olovka i nekoliko tonova svetliji ruž ponovo ok, a potom i da je sasvim u redu da iscrtavamo olovku iznad ivice usana, stiže nam još jedan trend iz prošlosti: braon karmin. Najpre smo ga gledali na modnim pistama, a sada ga sve češće nose showbiz i Instagram zvezde. Šminkeri tvrde da je glavni razlog za to što je ovaj trend tako brzo prihvaćen među ženama to što je braon univerzalna zemljana boja koja odgovara svim tonovima kože.

@hungvanngo

KAKO DA IZABERETE ODGOVARAJUĆU NIJANSU BRAON KARMINA?

Ako vam se novi trend dopada, jako je važno da izaberete nijansu koja odgovara vašem tonu kože, odnosno da sledite sledeća pravila:
Devojke sa tamnijim tonom trebalo bi da biraju blede braon nijanse, zatim smeđe i tonove kafe jer će tako postići odgovarajući kontrast između boje ruža i boje tena.
Ako imate maslinasti ten najviše će vam odgovarati tamnije nijanse, poput boje čolpade.
Srednje svetlim tonovima kože laskaju braon ruževi sa crvenim ili narandžastim podtonom, kao što je nijansa terakote dok bi devojke najsvetlije puti trebalo da biraju boju cigle.
Kada je reč o izboru između mat i sjajne varijante, znajte da tamnobraon karmini najbolje izgledaju u paru sa mat finišem dok je za nešto svetlije varijante poželjno da budu sa sjajnom završnicom.

@patrickta

SAVETI ZA NANOŠENJE

Braon ruž zahteva preciznost, pa nećete moći da ga nanosite u hodu. Ako želite da osigurate postojanost, najpre uokvirite usne olovkom u istoj ili za nijansu tamnijoj boji, a potom istom olovkom obojite čitave usne. Na kraju nanesite ruž i budite sigurni da će boja na vašim usnama trajati satima i satima.

@aliandreeamakeup

KAKAV MAKE-UP NAJBOLJE FUNKCIONIŠE UZ BRAON KARMIN?

Kad izaberete odgovarajuću nijansu i pravilno nanesete ruž, da biste izvukli maksimum potrebno je i da ostatak make-upa bude adekvatan. Braon karmin odlično funkcioniše sa senkama u toplim zemljanim nijansama, metalik i sivim tonovima i rumenilom u ružičasto-braon boji, a kada želite da svom looku dodate novu dimenziju, nanesite i ajlajner ili olovku za oči u najtamnijoj braon ili crnoj boji. Kada birate tamne braon karmine sa mat završnicom, možete se poigrati sa prozirnim i sjajnim senkama, koje imaju teksturu sličnu sjajevima za usne. Na ovaj način stvorićete savršen kontrast.

@miki_makeup_co

NAŠI OMILJENI BRAON RUŽEVI

Fenty Beauty Mattemoiselle Plush Matte Lipstick – nijansa PMS

Charlotte Tilbury Matte Revolution – nijansa So 90s

NYX Professional Makeup Suede Matte Lipstick – nijansa Free Spirit

Estée Lauder Pure Color Envy – nijansa Truth Talki

L’Oréal Paris Colour Riche Original Satin Lipstick – nijansa Cinnamon Toast

Huda Beauty Power Bullet Matte Lipstick – nijansa Last Night

Clarins Joli Rouge Velvet Lipstick – nijansa 705

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @hungvanngo
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top