Zaboravite na adidas Samba i New Balance 550 modele, ove „ružne“ patike osvajaju modni svet

U proteklih godinu dana New Balance 550 i adidas Samba patike neosporno su bili najpopularniji modeli među influenserima pa nećemo preterati ako kažemo da su 9 od 10 patika koje smo viđali na Instagramu bili upravo jedan od ova dva modela. Međutim, kako to obično biva u svetu mode, što se veći hype stvori oko nekog komada to nam brže dosadi pa se pred sam početak prolećne sezone modne insajderke polako ali sigurno okreću potpuno novoj estetici. Da budemo precizniji – patikama za planinarenje brenda Salomon.
O tome da će modeli ovog brenda biti naredni novi hit pisali smo vam još krajem prošle godine nakon što je Bella Hadid nekoliko puta fotografisana u Njujorku kako nosi njihov XT-4 Advanced model, koji je već rasprodat na Matches Fashionu. Ipak, zvezdanu sudbinu brenda Salomon zapečatila je Rihanna koja je nedavno na nastupu na Super Bowlu nosila njihov model.

Iako su Salomon patike prvenstveno namenjene za planinarenje, njihova hiking-dad-meets-gorpcore estetika (kako bismo je slikovito opisali) ne dopada se samo Belli i Rihanni već i mnogim drugim modnim insajderkama. One su do sada više puta ponele svoje modele i to na najrazličitije načine – od svedenih kombinacija do ležernih svakodnevnih outfita, dokazujući nam da patike za planinarenje itekako mogu da izgledaju cool. Emily Wells svoje patike rado nosi sa džemperom i klasičnim crnim pantalonama, Emili Sindlev u paru sa kožnim trenč kaputom i beretkom, a Elizabeth Anneventer i Michelle Li sa suknjom, odnosno haljinom.

Ako su vam u prethodnih nekoliko godina nedostajale ružne patike, znajte da se vraćaju na velika vrata, a mi vam u nastavku donosimo nekolio predloga za kupovinu.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @emilisindlev, @emilywells
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top