Sedam aksesoara koje ovog leta nosi svaka chic Francuskinja

Odavno smo naučili lekciju da su aksesoari naši najbitniji modni saveznici. Oni imaju moć da najjednostavnijoj kombinaciji daju karakter i obezbede nam modne poene bukvalno bez truda. I mada volimo da ih nosimo tokom cele godine, na njih se posebno oslanjamo tokom leta, kada poigravanje sa slojevima ne dolazi u obzir, pa postaju jedini način da svojim minimalističkim outfitima damo final touch. Na primer, jednostavna bela haljina izgleda potpuno drugačije kada stavite maramu na glavi ili oko vrata, a ako dodate i pletenu torbu odmah ćete izgledati kao chic Francuskinja. Iako postoji mnogo klišea u vezi sa modnim stilom devojaka iz ove mediteranske zemlje, jedna stvar im se ne može osporiti, a to je da su majstori u sastavljanju jednostavnih, a efektnih letnjih stajlinga. Naravno, u tome se po pravilu oslanjaju na aksesoare. Zato smo dešifrovali njihove aktuelne outfite i došli do zaključka da ovog leta najčešće nose sledećih sedam aksesoara.

PLETENA TORBA

Ako postoji aksesoar koji nas uvek asocira na Francuskinje, onda je to pletena torba. Istina je da ih one nose tokom čitave godine, ali nama su ipak najdraže za vreme leta. Ono što nam se najviše sviđa kod ovog aksesoara jeste činjenica da se dobro slaže sa svim letnjim outfitima.

MARAMA

Marame su definitivno jedan od vodećih trendova sezone, a mada ih devojke sa drugih meridijana uglavnom nose umesto topova, Francuskinje ih najčešće vezuju oko vrata ili oko glave. Ova druga opcija posebno je zgodna u danima kada nemamo vremena da operemo kosu.

TOMMY HILFIGER,
cena: 3.745 din.

ČETVRTASTE NAOČARE

Generalno, Francuskinje obožavaju estetiku 70-tih, a četvrtaste naočare samo su jedan od dokaza za to. Ukoliko i sami želie da ovog leta budete u retro timu, obavezno nabavite jedan par.

OGRLICE OD PERLI

Ogrlice od perli jedno su od najboljih rešenja kada svojim letnjim outfitima želite da date zabavan pečat. Francuskinje ih ovog puta nose poređane u nizu, a od nas su dobile čistu desetku.

MISSOMA,
missoma.com
H&M,
cena: 899 din.
H&M,
cena: 899 din.

ESPADRILE

Uz pomenute pletene torbe, espadrile su još jedan simbol francuskog je ne sais quoi stila. Mi ovu obući volimo jer je ženstvena, a opet udobna i ležerna.

CAMEL KAIŠ

Pametno odabran kaiš čini da svaka odevna kombinacija izgleda skuplje od svoje cene, a boja kamilje dlake uvek odaje utisak otmenosti i elegancije. Osim toga, savršeno funkcioniše uz pletene torbe.

MASSIMO DUTTI,
cena: 2.490 din.
ISABEL MARANT,
net-a-porter.com

PLASTIČNA ŠNALA

Mada to nismo očekivali, ogroman broj Francuskinja ovog leta nosi plastične šnale. U pitanju je veoma praktičan trend jer svi želimo da podignemo kosu za vreme tropskih vrućina.

H&M,
cena: 899 din.
STRADIVARIUS,
cena: 999 din.
STRADIVARIUS,
cena: 999 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @juliasfi
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top