Sedam makeup trendova koji će obeležiti leto

Trendovski makeup lookovi nereko su mač sa dve oštrice jer pod broj jedan ne stoje dobro svima, a da ne govorimo o tome da često ne možemo da ih rekreiramo, osim ako nismo profisionalci. Međutim, ovog leta imamo sasvim drugačiju situaciju. Svi vodeći trendovi mahom su univerzalni pa svako može da ih ponose, a možemo i samostalno da ih postignemo i to u svega nekoliko koraka. U pitanju su jednostavni lookovi, kakve i volimo da nosimo tokom najtoplijeg doba godine, kada svi težimo ka tome da što više pojednostavimo makeup rutinu. Nastavite da skrolujete.

Glow skin

Ovo je večiti makeup trend, posebno tokom letnjih meseci! Najvažniji korak je priprema kože za nanošenje šminke (čitaj hidratacija) i upotreba lagane tečne podloge koja će licu dati zdrav sjaj. Koristite i kremaste proizvode za konturisanje, a poželjne su i senke u stiku. Na ovaj način šminka izgleda prirodno, a lice dobija multidimenzionalni efekat.

Tarte Cosmetics – Sculpt Tape Contour (Sephora)

Senke sa šimerom

Senke sa šimerom najbolji su izbor tokom vrelih letnjih večeri, ali je ovog puta čitava priča pojednostavljena. Naime, umesto nanošenja nekoliko senki i konturisanja kapka, poželjna je samo jedna boja koju možete da nanesete prstima. Čitavu priču možete nadograditi ajlajnerom.

Efektne boje na usnama

Leto je idealno godišnje doba za eksperimentisanje sa efektnim bojama na usnama jer nam ostavlja mogućnost da sa samo jednim proizvodom izgledamo našminkano. Kada nanesete ruž u upečatljivoj crvenoj, narandžastoj ili boji šljive, sve što će biti potrebno da uradite jeste da začešljate obrve i nanesete maskaru. Ove godine posebno su aktuelni mat ruževi u efektnim bojama, a na tržištu je sve više odličnih formula.

Fenty Beauty – Fenty Icon Velvet Liquid Lipstick, nijansa H.B.I.C (Sephora)

Akcenat na trepavicama

Kada želite da stavite naglasak na oči, koristite veštačke trepavice za večernji, odnosno maskaru, koja produžava trepavice i daje im volumen, za dnevni makeup. Dodatno, naglasite oči ajlajnerom i stavite ruž u nude nijansi. Podrazumeva se, da ne bi trebalo da propustite da nanesete maskaru na donje trepavice.

Clinique – Bottom Lash maskara (Sephora)

Ajlajner u boji

Osim sa ruževima, leto je odličan tajming za eksperimentisanje sa smelim bojama na očima pa nas ovaj trend ni malo ne iznaneđuje. Ajlajner u boji odličan je način da svoju šminku učinite zabavnom sa minimalnim brojem proizvoda. Ako pritom odličite da izvučete liniju tako što ćete preći linije unutrašnjeg i spoljnjeg ugla oka, vaše oči izgledaće otvorenije.

Dior – Diorshow on Stage Liner, nijansa Satin Indigo (Sephora)

Jelly Lips

Paralelno sa mat kariminima imamo jedan sasvim suprotan trend – jelly lips. Za njegovu popularnost nazaslužniji su influenseri, a podrazumeva obojene usne sa hidrantnom i sočnom završnicom. Postoji nekoliko načina da postignete ovaj look, o čemu smo vam već pisali, a glavna fora je u tome da preko ruža nanesete ulje ili hidrantni balzam koji će vašim usnama dati suptilan sjaj.

Fenty Skin – Cherry Treat Conditioning + Strengthening Lip Oil (Sephora)

Nude tonovi

Zemljani tonovi u svim mogućim nijansama aktuelniji su nego ikad pre. U zavisnosti od prilike ili ličnih afiniteta, možete birati senke, rumenilo ili ruž u ovoj boji, a nećete pogrešiti ni sa total lookom u nude i braonkastim nijansama.

Dior – Backstage paleta senki (Sephora)

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @patrickta
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top