Sedam street style trendova sa Nedelje visoke mode u Parizu koje možete nositi u svakodnevnom životu

Kada bi ukratko trebalo da opišemo upravo završenu Nedelju visoke mode u Parizu, pravi izraz bi bio festival teatralnosti kako na pisti tako i van nje. Najveću pažnju ovog puta izazvala je revija brenda Schiaparelli i stajling Kylie Jenner, koja je na ovaj modni show stigla u haljini sa lavljom glavom koju smo videli i na pisti. Međutim, iako je možda njen primer bio najekstremniji, Kylie je bila samo jedna u nizu zvanica koje su se opredelile za ekstravaganciju. Veliki broj modnih insajdera poneo je uzbudljive odevne kombinacije koje su po svemu mogle da pariraju onima sa piste.
S druge strane, videli smo i mnogo nosivih trendova koji su itekako vredni pažnje, tim pre što smo sigurni da će upravo oni biti najpoželjniji predstojećeg proleća. Među njima su posebno mesto zauzeli raskošno perje, komadi od teksasa i efektne minđuše, a nije nas iznenadilo ni to što su mnoge influenserke ponele neutralne boje. Pregled svih nosivih trendova sa Nedelje visoke mode u Parizu čeka vas u nastavku.

GO NEUTRAL

@sametgorgozfilms

Više puta smo vam pisali o tome da je Vanilla Girl jedan od prvih trendova koji je zavladao u 2023. godini, a po svemu sudeći nosićemo ga i tokom proleća. Kao što mu samo ime kaže, podrazumeva kombinovanje garderobe u boji vanile i daje nam jasnu poruku da minimalizam i dalje ima jak uticaj u modnom svetu. Nama se trend dopada jer postoji nešto privlačno u neutralnim tonovima zbog čega ove kombinacije uvek izgledaju efektno i skupo.

DENIM

@anunanna

Denim se već našao na našoj listi trendova u koje se isplati uložiti novac ovog proleća, a izgleda da isto razmišljaju i zvanice na Nedelji visoke mode u Parizu koje su rado nosile svoje komade od teksasa. Njihov izbor najčešće su bile all denim kombinacije, ali svakako da smo videli teksas i u kombinacijama sa garderobom od drugih materijala.

RED VALENTINO,
cena: 39.845 din.
MM6 MAISON MARGIELA,
cena: 67.700 din.

MALO DRUGAČIJI TRENČ MANTILI

@tamumcpherson

Evergrin među komadima za prelazni period svake sezone nam dolazi u novom izdanju. Iako sa klasičnim trenč mantilom u bež boji nikad ne možete da pogrešite, u Parizu smo očekivano videli najviše modela sa modernim pomakom, bilo da je reč o neočekivanim bojama i detaljima ili o kožnim mantilima.

MASSIMO DUTTI,
cena: 34.990 din.
MICHAEL KORS,
cena: 25.095 din.

STATEMENT MINĐUŠE

@sametgorgozfilms

Aksesoari su često najzanimljiviji deo street style kombinacija, a ovog puta dominantno mesto zauzele su XXL minđuše. Videli smo ih u svim mogućim varijantama, a zlatno pravilo glasi – što veće, to bolje.

HERMINA ATHENS,
matchesfashion.com
MAGDA BUTRYM,
cena: 42.400 din.
STRADIVARIUS,
cena: 999 din.

ZELENO, VOLIM TE

@sametgorgozfilms

Dok je prošlu godinu obeležila Valentino pink boja, ovog puta najaktuelnija bi mogla da bude Fendi zelena. Reč je o svetlozelenoj nijansi koja dominira u novoj kolekciji legendarnog italijanskog brenda, a očekivano su je ponele i mnoge zvanice.

STARI DOBRI TVID

@thestyleograph

Već u prvim kolekcijama za 2023. godinu videli smo veliki broj blejzera od tvida, a da će ovaj materijal itekako biti aktuelan predstojećeg proleća potvrdile su i zvanice u Parizu.

PERJE

@carpdaur

Iako perje spada u ekstravagantne komade, zapravo može biti i jako nosivo, naročito u večernjim kombinacijama.

16ARLINGTON,
net-a-porter.com
TALLER MARMO,
net-a-porter.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @carpdaur
Foto: Instagram, Promo
Video: Instagram

Podeli

Scroll to Top