Sakoi od buklea su svuda oko nas, pronašli smo najlepše modele

Postoji mnogo klasičnih komada garderobe čija nam se kupovina uvek isplati jer znamo da će godinama osati u našem ormaru. Kada je u pitanju zimska sezona, to su svakako klasičan kaput, kvalitetno pletivo ili crne pantalone. Međutim, nijedan nije tako bezvremen i prefinjen kao sako od buklea. Otkako je sredinom 50-tih godina Coco Chanel lansirala prvi model, ovi šarmantni blejzeri postali su komadi koji su uvek poželjni u ženskom ormaru, a ujedno su i jedan od retkih trendova koji odoleva vremenu skoro sedam decenija.

Slavna dizajnerka bila je inspirisana muškim sakoima, pa su njeni modeli bili prepoznatljivi po takozvanom boxy fit kroju, kontrasnim ukrasima i dugmadima sa logotipom brenda. Kasnije su ovi komadi dobili veliki broj različitih interpretacija, ali su u svakoj od njih zadržali potrebnu dozu prefinjenosti i elegancije. I dok su ih u početku uglavnom nosile žene srednjih godina iz visokog društva, vremenom su postali svima dostupni, a poslednjih godina prihvatila ih je znatno mlađa publika. Tako ih milenijalci danas rado kombinuju sa farmerkama, kožnim pantalonama ili mini suknjama.

Mada sa bukleom nikada ne možete da pogrešite, kao uostalom i sa svim drugim klasicima, tokom nekih sezona malo su aktuelniji nego inače. Upavo takvom scenariju svedočimo ove zime, jer su se blejzeri od buklea ponovo našli na listi omiljenih trendova. U skladu sa tim, prisutni su u gotovo svim aktuelnim kolekcijama naših omiljenih brendova, a neke od najboljih izdvojili smo u nastavku.

MASSIMO DUTTI,
cena: 17.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 17.990 din.
ALESSANDRA RICH,
mytheresa.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @annabelrosendahl
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top