Šest korisnih saveta za konačan obračun sa celulitom

Celulit je večiti neprijatelj žena, naročito u letnjem periodu kada se spremamo da obučemo svoj omiljeni bikini. Istraživanja pokazuju da čak devedeset odsto žena ima celulit, u blažem ili težem obliku. Ovaj tipičan ženski problem je trn u oku pripadnicama lepšeg pola širom sveta, a u borbi protiv „pomorandžine kore“ postoje mnogi saveznici. Iako muškarci nikada neće obratiti pažnju na celulit, a mnogi od njih i ne znaju o čemu je tačno reč, mnoge žene žele po svaku cenu da ga se oslobode. Ukoliko želite da postignete cilj, potrebno je pridržavati se određenih pravila koji će vam sigurno pomoći da se rešite celulita ili da bar njegovu pojavu svedete na minimum.

Pravilna ishrana

Ako želite da smanjite celulit svedite na minimum unos gaziranih pića, slatkiša i brze hrane, a pojačajte ishranu „anticelulit namirnicama“ odnosno ananasom, kuvanim jajima, bananama, semenkama suncokreta, brazilskim orasima, ruzmarinom, đumbirom, kruškama, avokadom, zobenom kašom, papajom, brokolijem, prokeljom, ribom, belim lukom i jabukovim sirćetom.

Unosite mnogo tečnosti

Unos tečnosti je najvažniji korak u borbi protiv celulita. U organizam dnevno treba uneti bar dva litra tečnosti, a možete da birate da li će to biti obična voda, voda sa svežim limunom, nezaslađeni zeleni čaj ili žuti čaj. Sokove, kafe i supe iz kesice treba izbegavati.

Smanjite unos soli

Već je poznato da so zadržava tečnost u organizmu i stvara celulit. Smanjite unos soli na minimum i počnite da hranu obogaćujete biberom, mlevenom papričicom, cimetom i sličnim začinima.

Redovno vežbajte

Za smanjenje celulita veoma su važne kardio vežbe koje će vam pomoći da se oznojite i sagorite masne naslage, ali i ciljane vežbe koje deluju na područja zahvaćena celulitom.

Masaže i ostali anticelulit tremani

Masaže su odličan način za razbijanje celulita, ali nisu za svakoga. Ako imate problema sa kapilarima, nemojte da idete na ove masaže. Ispucale kapilare je teže i bolnije ukloniti nego celulit. Anticelulit tretmani u kozmetičkim salonima pokazuju dobre rezultate, ali ni oni nisu za svakog. Pre uplate tretmana, raspitajte se o posledicama. Isto tako, ako nameravate da se nezdravo hranite i preskačete vežbanje u nadi da će sve vaše muke rešiti aparat u kozmetičkom salonu, nemojte se uzalud nadati.

Anticelulit serumi i kreme

Kozmetički proizvodi neće u potpunosti smanjiti celulit i neće delovati ako vodite nezdrav način života. Međutim, kofein, ženšen i cimet dokazano pomažu u borbi protiv celulita, a delotvorne kreme sadrže upravo ove sastojke

Podeli

Scroll to Top