Šest modnih trendova koje Francuskinje obožavaju ove sezone

Malo je gradova na svetu čija ulična moda privlači toliko pažnje kao što je to Pariz. Pripadnice lepšeg pola sa stalnom adresom u francuskoj prestonici već decenijama važe za najbolje odevene žene na svetu, iako se njihov stil uglavnom vrti oko basic komada dok nove trendove prihvataju sa velikom dozom rezerve. Upravo zbog toga, uvek volimo da zavirimo u njihove ormare i vidimo u koje odevne komade i aksesoare najradije ulažu novac. I dok bismo do pre samo 10-ak godina za ovakvu vrstu uvida morali da putujemo u Pariz, sa pojavom influensera i društvenih mreža, sve informacije nalaze se na samo nekoliko klikova od nas. Zato smo danas pretražili Instagram Feedove naših omiljenih devojaka iz Pariza i pronašli šest ključnih trendova koje najradije nose na pragu prolećne sezone.

Double denim

Canadian-tuxedo jedan je od novih trendova koje Francuskinje obožavaju, što je i logično ako imamo u vidu da se one davno upisale na listu osvedočenih ljubitelja jeansa. Dublu dozu teksasa uglavnom nose u paru sa belim patikama ili niskim potpeticama.

Naši predlozi

Farmerke sa ravnim nogavicama

Kada govorimo o teksasu, ne možemo da preskočimo njihov omiljeni model jeansa. Farmerke sa ravnim nogavicama uvek su prisutne u ormarima Francuskinja, a najčešće ih kombinuju sa blejzerima i prolećnim jaknama.

Naši predlozi

Bluze sa puf rukavima

Nakon pauze od nekoliko sezona, puf rukavi se polako vraćaju u modu, a novi trend prve su prihvatile Francuskinje. Njihova logika je jasna – to je komad koji odlično funkcioniše sa farmerkama i pantalonama, uvek izgleda chic ali nije previše uglađen. Baš kako one vole.

Naši predlozi

Gola ramena

Već smo vam pisali o tome da su bandeau topovi jedan od retro trendova koji se ove sezone vraća u velikom stilu, a Parižanke su ga oberučke privatile. Ovi komadi dopadaju im se pre svega zbog činjenice da ne moraju da nose grudnjak, a osim toga, odlično se slažu uz njihove omiljene farmerke.

Naši predlozi

NORMA KAMALI,
mytheresa.com
SELF PORTRAIT,
cena: 24.075 din.

Trenč mantili

Istina je da su ove sezone najaktuelnije biker i bomber jakne, ali Francuskinje se ne odriču svojih trenč mantila. Njihov izbor uglavnom su modeli u svevremenim bež i braonkastim nijansama koje će moći da nose i u godinama koje dolaze.

Naši predlozi

Baletanke

Možda baletanke jesu aktuelan trend, ali Francuskinje ovu obuću nose svakog proleća, baš kao što svakog leta nose espadrile.

Naši predlozi

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @ruerodier, @leiasfez
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top