Šest zimskih make-up trendova koje već sada gledamo na Instagramu i TikToku

Kraj novembra obično je period kada prelazimo na takozvani zimski režim, svejedno da li je reč o odeći, skincare rutini ili šminki. Kada govorimo o make-upu, ono što nam je potrebno u neseseru kada temperature padnu ispod nule jesu pre svega kvalitetne hidrantne formule koje će našem licu dati svežinu i sjaj, a pritom će ostati postojane bez obzira na vremenske uslove.

Dok su ranijih godina make-up trendovi uglavnom bili diktirani sa modnih pista, danas je u ovoj sferi zavladala prava demokratija. U skladu sa tim, najpopularniji make-up lookovi neretko zavise od toga koliko će ih uticajnih TikTokera prihvatiti, hoće li ih promovisati najpopularniji svetski šminkeri koji su u eri društvenih mreža postali zvezde za sebe, a značajnu ulogu imaju i influenseri. Imajući u vidu sve ove faktore, pretražili smo TikTok i Instagram i uočili šest novih trendova koje već sada nosi veliki broj uticajnih žena. Nastavite da skrolujete.

Zimski sjaj

Jedan od naših glavnih zadataka tokom zime biće da se potrudimo da nam koža ne izgleda dehidrirano, a za to će nam, osim posvećene nege, biti potrebni i kremasti make-up proizvodi koji će lice učiniti blistavim. Tu pre svega mislimo na bronzere, rumenila i hajlajtere, koje ćemo nositi u paru sa laganom tečnom podlogom.

Chanel – Les Beiges Bronzing Cream (Sephora)
Milk Makeup – Bionic Liquid Blush, nijansa Teleport (Sephora)

Cold Girl rumenilo

Baš kao što mu ime kaže, ovaj trend podrazumeva nanošenje rumenila na mestima gde nam se, inače, koža zacrveni tokom zime odnosno na čitave obraze. Da biste postigli vajb šetnje po hladnoći biće vam potrebno rozikasto rumenilo sa mat završnicom.

Prozračne i sjajne usne

Trend prozračnih boja na usnama prisutan je od početka godine, a ostaće na radaru i tokom zime. On podrazumeva nanošenje prozračnog sjaja, koji možete koristiti samostalno ili u paru sa olovkom u neutralnoj boji. Mnogi korisnici TikToka predlažu i da za vreme najhladnijih dana, sjajeva zamenite negujućim uljima za usne, koja pružaju isti efekat ali sadrže mnogo više hidrirajućih sastojaka te sprečavaju pucanje usana.

Dior – Lip Glow Oil (Sephora)
Fenty Beauty – Gloss Bomb Ice Cooling Lip Luminizer (Sephora)

Zelena senka

Prošlo je mnogo vremena otkako je zelena senka bila poslednji put aktuelna, ali pravila igre se menjaju ove sezone. Tako smaragdne senke poslednjih dana sve češće gledamo na društvenim mrežama i to u svim njihovim varijantama – od mat do šljokica.

Bronzani make-up

Tople smeđe i bronzane boje takođe će biti aktuelne u zimskim mesecima, pa ako volite monohromatske make-up lookove, ovo će svakako biti odličan izbor za vas. Nama se ovaj trend dopada jer se lako prilagođava i dnevnim i večernjima prilikama i svima dobro stoji.

Natasha Denona – Mini Biba Eyeshadow Palette (Sephora)
Bobbi Brown – Long-Wear Cream Shadow Stick, nijansa Smokey Topaz (FABUspot)

Braon ruž

Ovaj trend nosili smo prošle zime, a po svemu sudeći vratićemo mu se i ove godine. Iako je braon univerzalna boja koja svima dobro stoji, jako je važno da izaberete nijansu koja odgovara vašem tenu, a detaljno uputstvo možete pogledati ovde.

Fenty Beauty – Mattemoiselle Plush Matte Lipstick, nijansa PMS (Sephora)
Huda Beauty – Power Bullet Matte Lipstick, nijansa Last Night (Sephora)

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @rosiehw
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top