Na TikToku smo pronašli odlične makeup ideje za Dan zaljubljenih

Nakon što smo ispratili najduži i najdepresivniji mesec u godini, bez sumnje će nam prijati da u susret Danu zaljubljenih ponovo uhvatimo svu zabavu koja nam je na raspolaganju, a makeup je visoko na toj listi. Ovo je vreme kada je dramatičan pogled u paru sa naglašenim usnama ponovo poželjan, pa se poslednjih dana u nama budi potpuno novi entuzijazam kada je u pitanju šminka. Inspiraciju smo očekivano potražili na TikToku gde je poslednjih dana #valentinesmakeup najpopularniji hashtag, a makeup predlozi influensera nikad nisu bili zanimljiviji. Mi smo izdvojili tri nama omiljena looka koja možete da rekreirate bez obzira na to da li ćete Dan zaljubljenih provesti na dejtu ili ćete se našminkati za svoju dušu.

Coquette makeup

Romantični coquette makeup u svetloroze, neutralnim i zlatkastim tonovima idealna je opcija za sve romantične duše, kao i za izlazak na večeru sa voljenom osobom. Kod ovog looka jako je važno da dobro hidrirate kožu i nanesete podlogu koja će vašem licu dati blistav sjaj. Crni ajlajner zamenite braon bojom, a na kapke nanesite neutralne i zlatkaste senke sa šimerom. Mnogo roze rumenila se podrazumeva dok bi na usne trebalo da nanesete omiljeni nude ruž.

INJournal izbor

Armani Beauty – Luminous Silk Foundation (Sephora)

Red theory

Sveti Valentin je verovatno jedini dan u godini kada crvenu boju možete da ponesete i na očima i na usnama, pa zašto se ne bi odvažili na ovaj korak? Besprekoran ten i konture podrazumevaju se i kod ovog looka, ali je akcenat na očima i usnama. Kao što možete da vidite na snimku, trebaće vam kremasta crvena senka (možete koristiti i ruž ili rumenilo), zatim senka u boji šampanjca sa šimerom i crni ajlajner. Crveni karmin na usnama se podrazumeva, a ukoliko želite da rekreirate ovaj look, imajte u vidu da zahteva preciznost.

INJournal izbor

Rare Beauty – Soft Pinch Liquid Blush, nijansa Dewy True Red (Sephora)
Armani Beauty – Lip Maestro Liquid Matte Lipstick, nijansa 400 (Sephora)

Kiss makeup

@minazibayi

here’s my look for today 🥺💋 happy Valentine’s Day lovelies… vvalentinesdaymakeupv#valentinemakeup

♬ original sound – Mina

Ovo je trenutno najpopularniji i najzabavniji Valentine’s Day inspired makeup look, a nama se posebno dopada zato što je efektan, a veoma se jednostavno postiže. Sve što je potrebno da uradite jeste da nanesete minimalnu šminku – makeup podlogu, suptilne konture i maskaru. Potom stavite svoj omiljeni crveni karmin, pa preslikajte ruž na prijanjajuću foliju a zatim i na kapak. Gde ćete pozicionirati „poljupce“ sasvim je svejedno, stoga se prepustite mašti. Samo nemojte da zaboravite da ih fiksirate setting puderom kako bi se što duže zadržali na koži.

INJournal izbor

MAC Cosmetics – Matte Lipstick nijansa Ruby Woo (MAC Ušće)

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @minazibayibeauty
Foto i video: TikTok, Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top