Avgust na streaming platforme donosi odlične novitete

Dok su jul definitivno obeležili bioskopski blokbasteri Barbie i Opennheimer, sa dolaskom avgusta ponovo se okrećemo serijama i filmovima na najpopularnijim streaming platformama. Ovog meseca HBO Max i Netflix spremili su odlične novitete, a najviše se radujemo velikom broju dokumentarca, među kojima su i naslovi – Depp vs Heard i Withney Houston: I Wanna Dance With Somebody. Međutim, tu je i poslednja sezona serije Billions, a jako nas je zaintrigirala i Netflixova serija Heart of Stone. U svakom slučaju biće mnogo razloga da slobodne trenutke provedemo kod kuće ispod klime.

LADIES FIRST: A STORY OF WOMEN IN HIP-HOP

Početak prikazivanja: 8. avgust
Platforma: Netflix

Kao što smo već rekli, ovaj mesec donosi odlične dokumentarce među kojima je i ovaj serijal o ženama koje su stvorile svetsku hip-hop scenu. Reč je o dokumentarnoj seriji od četiri epizode koja je nastala povodom 50. rođendana ženskog hip-hopa. U seriji će se pojaviti mnoge legende ovog muzičkog pravca, među kojima i Queen Latife, MC Lyte i Rah Digge.

DOBA POBEDA: USPON DINASTIJE LAKERSA II

Početak prikazivanja: 7. avgust
Platforma: HBO Max

Vreme pobede: Uspon dinastije Lakersa dinamična je dramska serija koja seže u prošlost i opisuje profesionalne i lične živote Los Angeles Lakersa iz 1980-ih, jedne od najcenjenijih i najdominantnijih dinastija u sportu. Druga sezona osvrće se na razdoblje neposredno nakon finala između 1980. do 1984, što je kulminiralo prvim profesionalnim revanšem najvećih zvezda ere: Magica Johnsona i Larryja Birda.

PAINKILLER

Početak prikazivanja: 10. avgust
Platforma: Netflix

Painkiller je serija koja u prvi plan stavlja poreklo i posledice američke opioidne epidemije. Temelji se na knjizi Pain Killer: An Empire of Deceit and the Origin of America’s Opioid Epidemic Barryja Meiera i članku u New Yorkeru – The Family That Built an Empire of Pain Patricka Raddena Keefea, a istražuje neke od početaka i posledica opioidne krize u SAD-u, verno ukazujući na odgovornost sistema koji je izneverio stotine hiljada Amerikanaca.

HEART OF STONE

Početak prikazivanja: 11. avgust
Platforma: Netflix
U ovom špijunskom trileru, Gal Gadot uskače u ulogu Rachel Stone, neiskusne tehničarke u elitnoj jedinici MI6 koju vodi glavni agent Parker. Međutim, ono što njen MIG tim ne zna jeste da Stone zapravo radi za Charter – tajnu mirovnu organizaciju koja koristi vrhunsku tehnologiju za neutralizaciju globalnih pretnji. U jednom trenutku, njena dva života se sudaraju, a ona daje sve od sebe da zaštiti Charter.

BILLIONS

Početak prikazivanja: 12. avgust
Platforma: HBO Max

Nakon dramatičnog preokreta na kraju šeste sezone, verujemo da svi ljubitelji ove serije sa nestrpljenjem isčekuju sedmu i poslednju sezonu. Iako o tome šta će se dešavati u narednim epizodama ne znamo ništa, ono što nas je obradovalo jeste vest da se vraća Damian Lewis (u ulozi Bobbyja Axelroda, koju je napustio na kraju 5. sezone), tako da ćemo ponovo uživati u igri mačke i miša između njega i Paula Giamattija, odnosno Chucka Rhoadesa.
Za one koje ne znaju, ovo je serija koja se u prvih pet sezona vrtela oko javnog tužioca Chucka Rhoadesa i ambicioznog kralja investicionih fondova Bobbyja Axelroda, koji su koristili svo svoje znanje i moć ne bi li jedan drugog nadmudril. Inače, u pitanju je složena drama o politici moći u svetu visokih finansija Njujorka.

DEPP VS. HEARD

Početak prikazivanja: 16. avgust
Platforma: Netflix

Kao što smo vam već pisali, dokumentarna serija od tri epizoda secira veliko suđenje između Amber Heard i Johnnyja Deppa, koje je trajalo mukotrpnih sedam nedelja i koje je pratio čitav svet. Prikazujući oba svedočenja jedno uz drugo po prvi put ikada, serija istražuje koliki je uticaj suđenje imalo na široku javnost, ali i propituje prirodu istine i ulogu koju ima u modernom društvu.

WHITNEY HOUSTON: I WANNA DANCE WITH SOMEBODY

Početak prikazivanja: 27. avgust
Platforma: HBO Max

Jedini film na našoj ovomesečnoj listi jeste ovaj dokumentarac o legendarnoj Whitney Houston. Dirljiva drama svojevrsna je proslava života i muzike jednog od najvećih vokala svih vremena. Glavna uloga pripala je Naomi Ackie koja je uspela da stvori izuzetni portret kompleksne i talentovane žene moćnog glasa.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Promo

Podeli

Scroll to Top