Pet modela suknji koje ćemo nositi narednog proleća

Nakon što smo prethodnih nekoliko meseci mahom nosili farmerke i pantalone, sa dolaskom februara i toplijih dana sve češće razmišljamo o komadima za predstojeće proleće. Šta nam prvo pada na pamet? Ženstvene suknje, naravno. Mada su novi modeli prikazani tokom modnog meseca još prošle jeseni tek sada se polako kristališu trendovi koji će biti opšteprihvaćeni i koje ćemo najčešće gledati na Instagramu i TikToku. Dok su prošle godine u ovo vreme na radaru bila dva potpuno suprotna trenda – maksi i mikro modeli, 2024. godina donosi nam mnogo suptilnije, ali podjednako zanimljive krojeve.
Nastavite da skrolujete jer vas čeka pregled svih vodećih modela suknji za predstojeće proleće.

TRANSPARENTNE SUKNJE

Ako premotate film godinu dana unazad, setićete se da je među modnim influenserkama vladala prava pomama za transparentnim haljinama dok će ove godine u fokusu biti prozračne suknje. Već smo vam pisali o tome da su ovi komadi jedan od najvećih trendova sa modnih pista za predstojeće proleće, a videli smo ih u kolekcijama brendova Altuzzara, Louis Vuitton, Carolina Herrera, Coperni, Givenchy, Prada i mnogih drugih. U duhu 2024. godine, transparentne suknje nosićemo sa džemperima i rolkama, majicama sa printovima i oversized sakoima.

INJournal izbor

MAISON MARGIELA,
mytheresa.com

RESE

Rese se ove godine vraćaju u velikom stilu, a osim na haljinama, nosićemo ih i na suknjama. Najaktuelnija će biti midi i maksi dužina u paru sa pencil krojevima.

INJournal izbor

KOŽNI MODELI

Kožne suknje bile su na modnom radaru još prošle godine, a nigde ne idu ni naredne sezone. Podjednako će biti popularni i mini i midi modeli kako od prirodne tako i od veštačke kože.

INJournal izbor

PLISIRANE MINI SUKNJE

Ovo je još jedan model koji smo nosili i prošle godine. U skladu sa aktuelnim trendovima, najpopularnije su suknje u sivoj boji, ali nećete pogrešiti ni sa bilo kojom zagasitom ili neutralnom nijansom.

INJournal izbor

SUKNJE DO KOLENA

Nedavno smo vam pisali da su suknje do kolena jedan od retro trendova koji će obeležiti predstojeće proleće, a naše omiljene influenserke već uveliko nose ove modele i to mahom sa potpisom kuće Saint Laurent. Povratak dužine koja nas uglavnom asocira na službenice iz 70-tih i 80-tih godina za nas je najbolji dokaz da nijedan „zastareli“ trend nije zaboravljen i da bilo koji komad može preko noći da stekne it status.

INJournal izbor

SAINT LAURENT,
mytheresa.com
MASSIMO DUTTI,
cena: 24.990 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @weworewhat, @hoskelsa
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top