Želite da pospešite rast kose? Počnite da konzumirate ove suplemente

Mada je bob u svim svojim verzijama trenutno najpopularnija frizura, veliki broj žena i dalje mašta o dugoj kosi punoj volumena. To je i razumljivo ako imamo u vidu da su duga i zdrava kosa i dalje simbol lepote i ženstvenosti, a da je kosa važan deo imidža svake žene.
Činjenica je da brzna kojom će vam kosa rasti uglavnom zavisi od genetike, baš kao što je to slučaj i sa gustinom i volumenom, ali određeni suplementi itekako mogu uticati na to kako će se geni manifestovati. Stoga vam danas otkrivamo tri najvažnija suplementa za brži rast kose, kao i jedan od najboljih proizvoda iz apoteka koji možete da priuštite sebi. Koristite ih svakodnevno i rezultati neće izostati.

BIOTIN
Biotin ili vitamin H (odnosno B7) značajno može da unapredi kvalitet kose, a pre svega da spreči opadanje, pospeši rast i poveća gustinu i volumen. U skladu sa tim, preparati za negu koji sadrže ovaj vitamin odavno su stekli ogromnu popularnost, ali još bolje rezultate ćete postići ukoliko uključite suplemente biotina. Naime, biotin pospešuje proizvodnju keratina zbog čega će vam većina dermatologa i trihologa preporučiti upravo ovaj vitamin za promociju rasta kose i kvaliteta same dlake.

L-CISTEIN
L-cistein je uslovno rečeno esencijalna aminokiselina koju telo samo proizvodi iz metioninana, ali povremeno ni zdrav organizam ne može da ga proizvede u optimalnim količinama pa je potrebna suplementacija. Kao deo molekula cistina, L-Cisten je sastavnideo i alfa-keratina – glavnog proteina u kosi, koži i noktima, a ima ulogu i u proizvodnji hrskavice i kolagena. S tim u vezi, bitno utiče na rast i opšti kvalitet kose.

PANTOTENSKA KISELINA
Pantotenska kiselina ili vitamin B5 jedan je od najvažnijih vitamina za zdravlje kože i kose, ali i čitavog organizma. On, između ostalog, pospešuje prenos kiseonika i hranljivih materija u vlasište i folukule dlake zbog čega pospešuje rast kose. Verovatno ste mnogo puta čuli da rastvor pantenola, kada se utrljava u vlasište, može značajno da unapredi kvaliet kose, a još bolje rezultate imaćete ako vitamin B5 uzimate oralno.

MINOXIDIL 5%
Da biste imali još bolje rezultate u rutinu uključite i Minoxidil rastvor. U pitanju je jedan od najefikasnijih medicinskih proizvoda koji se koriste za sprečavanje opadanja kose. On direktno utiče na folikule dlake i stimuliše njihov rast, a koristi se dva puta dnevno na suvo vlasište. Prilikom upotrebe ovog preparata najvažnije je da budete redovni i strpljivi jer prve rezultate daje tek nakon 2-4 meseca.

Napomena: Ako niste zadovoljni brzinom kojom vam raste kosa ili želite da unapredite njen kvalitet konzumirajte pomenute suplemente i Monoxidil 5% najmanje tri meseca kada bi trebalo da počnete da primećujete rezultate.

Tekst: INJournal magazin
Naslovni video: @mecahwirht
Foto i video: Instagram

Podeli

Scroll to Top