Sve što ste ikada želeli (i trebali) da znate o The Ordinary proizvodima

Brend The Ordinary doslovno je transformisao kozmetičku industriju kada je potrošačima ponudio proizvode s efikasnim rezultatima po 5 do 10 puta nižoj ceni od tržišne. To su postigli tako što direktno nabavljaju sirovine od proizvođača, sami prave proizvode, imaju minimalističku ambalažu i ne ulažu velika sredstva u marketing već su pustili da na osnovu rezultata preparati sami nađu put do kupaca. Sve formule su bez parabena, sulfata i esecijalnih ulja, utemenje su u nauci i ne testiraju se na životinjama.
Jedina mana ovog brenda krije se u tome što su proizvodi predstavljeni na osnovu jedinjena koja sadrže što kod može da stvori zabunu, jer prosečan potrošač nije dovoljno edukovan da bi znao koje je jedinjene potrebno njegovoj koži. Zbog toga vam u nastavku predstavljamo vodič za izbor The Ordinary proizvoda zahvaljujući kome nećete pravite greške prilikom izbora preparata.

RETINOIDI SU DOBRI ZA SVE 

Retinol je derivat vitamina A i suštinski je najbolji prijatelj vaše kože. On ubrzava obnovu ćelija, pojačava proizvodnju kolagena, rešava probleme s pigmentacijom, smanjuje fine linije i bore i uklanja pore. Prikom upotrebe ovih proizvoda važno je da znate da smete da koristite samo jedan preparat na bazi retinoida.

Proizvodi s retinolom

The Ordinary nudi liniju Retinol in Squalane u kojoj se mogu naći proizvodi s 0,2%, 0,5% i 1% retinola. Serumi s različitim postotkom retinola ponuđeni su zato što ovaj derivat vitamina A može da izazove iritaciju osetljive kože, pa čak i normalne kada se prvi put koristi. Zbog toga treba početi s proizvodom s najmanjim procentom, pa vremenom, ukoliko je potrebno, izabrati nešto jači preparat. Ovi proizvodi koriste se nakon čišćenja lica i nanošenja tonera na bazi vode, a pre negujućih krema.

1o 17619

The Ordinary Retinol 0.2% in Squalane

2o 17619

The Ordinary Retinol 0.5% in Squalane

3o 17619

The Ordinary Retinol 1% in Squalane

Linija Granactive Retinoids sadrži napredni kompleks retinoida pokazalo da nudi bolje rezultate u borbi protiv znakova starenja bez iritacija i drugih nedostataka u poređenju sa običnim retinolom. U ponudi je emulzija – Granactive Retinoid 2% Emulsion, kao i tri vrste seruma koji sadrže Granactive Retinoid kompleks u koncentraciji od 1%, 2% i 5% (kod nas je dostupna samo koncentracija od 2%). Ovi proizvodi koriste se, takođe, nakon čišćenja lica i nanošenja tonera ili seruma na bazi vode, a pre nanošenja krema.

4o 17619

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion

5o 17619

The Ordinary Granactive Retinoid 2% in Squalane

6o 17619

The Ordinary Granactive Retinoid 5% in Squalane

VITAMIN C PREPORUČUJE SE KOD UMORNE I BEŽIVOTNE KOŽE

Vitamin C je antioksidant koji štiti kožu od spoljnih uticaja, posvetljuje je, vraća joj sjaj i redukuje znakove starenja. The Ordinary u svom asortimanu nudi 8 proizvoda na bazi ovog vitamina.

ord023_theordinary_vitamincsupspension30silicone_1_1560x1960-vczp3

The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone

Sadrži L-askorbinsku kiselinu, najčistiju i najsnažniju formu vitamina C, u kombinaciji s lakim silikonima. Prvih nekoliko sedmica koža vas može peskati tokom upotrebe, ali neće biti iritacija. Koristiti se za noćnu negu, nakon priuzvoda na bazi vode, a pre kreme za lice.

8o 17619

The Ordinary Vitamin C 23% + HA Spheres 2%

Idealan je za suvu i dehidriranu kožu, jer sadrži hijaluronsku kiselinu, a koži je potrebno 10 do 15 minuta da apsorbuje ovaj serum što znači da nakon upotrebe trebate sačekati upravo toliko, pa tek onda nanosite kremu za lice.

9o 17619

The Ordinary 100% L-Ascorbic Acid Powder

Ovaj puder sadrži praškastu formulu vitamina C što znači da je veoma snažna i ne oksidira. Koristi se tako što se prah pomeša s vodom ili drugim serumima i rastvorima na bazi vode i nanese na kožu ujtru i uveče. Prepuručuje se svima koji se bore s pigmentacijama, a prilikom upotrebe ovog proizvoda tokom dana su obavezne kreme za lice sa zaštitinim fatorom.
Napomena: Izbegavajte da koristite prethodna dva proizvoda u kombinaciji sa proizvodom Niacinamide 10% + Zinc 1% i EUK 134.01%, s kojim ćemo vas upoznati u nastavku teksta.

Narednih 5 proizvoda na bazi je različitih derivata vitamina C koji su nešto manje efikasni, što znači da će vam biti potrebno malo više vremena kako bi videli rezultate. Njihove prednosti su u tome što ne izazivaju peskanje kože, mogu se koristiti i za dnevnu negu i možete upotrebljavati dva ili više proizvoda istovremeno.

10o 17619

The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%

Za razliku od L-askorbinske kiseline, askorbil-glukozid ostaje stabilan u vodi, pa je ovaj lagani serum prijatniji za upotrebu i veoma je efikasan kada je reč o posvetljavanju kože. Koristi se ujtru i uveče pre kreme.

11o 17619

The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F

Ovaj proizvod ima slično dejstvo kao prethodni, ali je efikasniji te ćete rezultate videti brže. Koristi se, takođe, ujtru i uveče pre kreme.

12o 17619

The Ordinary Magnesium Ascorbyl Phosphate 10%

Ova lagana formula sadrži još jedan derivat vitamina C – magnezijum askorbil-fosfat. Da je slične rezultate kao prethodna 2 proizvoda, s tim što je dolazi u krem konzistenciji. Koristi se ujtru i uveče pre kreme.

13o 17619

The Ordinary Ascorbic Acid Powder 8% + Alpha Arbutin 2%

Proizvod kombinuje nižu koncentraciju vitamina C, koja će prijati i osetljivoj koži, sa alfa arbutinom koji omogućava efikasnu borbu protiv hiperpigmentacije. Nanosi se ujtru i uveče.

14o 17619

The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15%

Izuzetno stabilan i efikasan oblik vitamina C odličan je u borbi protiv neujednačenog tena i prvih znakova starenja. Nanesite nekoliko kapi na ujtru i uveče.

PROIZVODI NA BAZI KISELINA

Kiseline pospešuju odstranjivanje mrtvih ćelija s kože i stoga su nezamenjive u borbi protiv akni, umorne i beživotne kože i pigmetnacija, ali i poboljšavaju teksturu. AHA kiseline (kao što su glikolna ili mlečna kiselina) prodiru u gornje slojeve kože dok BHA kiseline (salicilna kiselina) prodiru u nešto dublje slojeve kože.

15o 17619

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution

Toner za posvjetljivanje i zaglađivanje kože sadrži žensen koji pojačava dejstvo kiselina i aloe veru koja sprečava pojavu iritacija. Koristite ga uveče nakon čišćenja lica, a pre seruma i krema.

16o 17619

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution

Salicilna kiselina prodire dublje u pore gde otapa masnoću i tako sprečava nastajanje akni i mitesera. Redovnom upotrebom doprinosi vidljivo čistijoj koži. Nemojte koristite ovaj proizvod ako imate jako osetljivu kožu ili određene iritiracije. Tokom upotrebe potrebno je da danju koristiti UV zaštitu. Koristi se ujtru i uveče nakon čišćenja lica.

17o 17619

The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10%

Formula izjednačava teksturu kože i posvetljava ten boreći se sa pigmentacijama. Lagani krem-gel odgovara svim tipovima kože, a koristi se ujtru i uveče nakon čišćenja lica.

U asortima se nalaze i dva proizvoda na bazi mlečne kiseline koju sadrže u koncentraciji od 5% i 10%. Oba preparata sadrže 2% hijaluronske kiseline. Ovi serumi na bazi vode vrše blagu eksfolijaciju kože dok je istovremeno hidriraju. Koristite ih uveče nakon čišćenja i toniranja lica.

18o 17619

The Ordinary Lactic Acid 5% + HA

19o 17619

The Ordinary Lactic Acid 10% + HA

20o 17619

The Ordinary Mandelic Acid 10% + HA

Ovaj proizvod radi veoma blagu eksfolijaciju i nežniji je od drugih preparata na bazi kiselina. Pogodan za sve tipove kože, uključujući i osetljivu, a koristi se samo za večernju negu.

21o 17619

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Bestseler proizvod naročito je popularan među beauty blogerima. Radi eksfolijaciju kože i odličan je u borbi protiv akni, proširenih bora, pigmentacija, prvih znakova starenja… Prilikom upotrebe ćete osetiti lagano pecakanje, ali će vaša koža uz ovaj proizvod biti čista i sjajna. Koristite ga dva puta nedeljno za večernju negu nakon čišćenja i toniranja.

22o 17619

The Ordinary Alpha-Lipoic Acid 5%

Još jedan moćan eksfolijator na bazi lipoinske kiseline. Koristite ga 2 do 3 puta nedeljno tako što ćete svega nekoliko kapi naneti uveče nakon proizvoda na bazi vode, a pre kreme za lice.

ANTIOKSIDANTI SU POTREBNI SVIMA
Antioksidanti štite kožu od oštećenja koja nastaju usled delovanja slobodnih radikala, što može dovesti do preranog starenja kože (bore, pigmentacije i loša tekstura). Oni štite kožu i od unutrašnjih agresora, kao što je hormon stresa kortizol.

23o 17619

The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%

Serum sadrži dva najmoćnija antioksidanta. Potreban je svima koji žive u gradu i izloženi su suncu. Koristi se ujtru i/ili uveče nakon proizvoda na bazi vode. Odličan je u kombinaciji s proizvodima s vitaminom C.

24o 17619

The Ordinary EUK 134.01%

Ovaj molekul eliminiše slobodne radikale i bukvalno ima funkciju telohranitelja vaše vaše. Koristite ga ujtru i/ili uveče nakon proizvoda na bazi vode.
Napomena: nemojte koristiti ovaj proizvod u kombinaciji s proizvodima s kiselinama jer će one uništiti EUK molekul.

25o 17619

The Ordinary Alpha Lipoic Acid 5%

Veoma moćan antioksidant učiniće da vaša koža izgleda sveže i vratiće joj zdrav sjaj. Ujedno čini boljim teksturu i ton kože.

HIDRATACIJA
Proizvodi na bazi ulja hidriraju i hrane kožu.

26o 17619

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Borage Seed Oil

Proizvod se preporučuje osobama sa suvom i iritiranom kožom. Biljka boražina bogata je gama-linolenskom kiselinom – vrsta omega-6 esencijalne masne kiseline koju telo ne može da napravi. Ulje je takođe bogato drugim masnim kiselinama, uključujući linolnu, oleinsku, stearinsku i palmitinsku kiselinu. Nanesite nekoliko kapi svakog dana.

27o 17619

The Ordinary 100% Organic Virgin Sea-Buckthorn Fruit Oil

Ulje štiti kožu od slobodnih radikala i poboljšava njenu barijernu funkciju. Pomešajte nekoliko kapi sa serumom ili noćnom kremom i nanesite na lice.

28o 17619

The Ordinary 100% Organic Virgin Chia Seed Oil

Ovo umirujuće ulje sadrži izuzetno visoku koncentraciju alfa-linolenske kiseline, važne esencijalne masne kiseline, i linolne, oleinske, stearinske i palmitinske kiseline, zajedno sa mnogim vitaminima, mineralima i antioksidantima. Još jedan dobar višenamjenski proizvod koji možete koristiti i na kosi da bi bila mekša, jača i sjajnija.

29o 17619

The Ordinary „B Oil“

Ulje pojačava sjaj kože, štiti je od iritacije i slobodnih radikala. S obzirom da sadrži mikroalge ima blagi miris riba, ali uprkos tome ima odlične kritike od strane potrošača. Koristi se svakog jutra kako bi zaštitilo kožu tokom dana.

30o 17619

The Ordinary Amino Acids + B5

Lagani serum sadrži aminokiseline odlične za hidrataciju, kao i vitamin B5 koji dodatno vlaži i umiruje kožu.

31o 17619

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Ovo je lagani serum koji sadrži molekule hijaluronske kiseline različite veličine koji prodiru u različite slojeve kože. Vitamin B5 pospešuje hidrataciju i čini kožu glatkom i briše fine linije. Koristite ovaj proizvod ujtru i uveče pre ulja i krema.

32o 17619

The Ordinary Natural Moisturising Factors + HA

Prirodni hidratantni faktori (NMF – Natural Moisturizing Factors) su elementi koji obezbeđuju da spoljašnji sloj kože bude zaštićen i dobro hidriran. NMF su sastavljeni od više aminokiselina, masnih kiselina, triglicerida, uree, ceramida, fosfolipida, glicerina, saharida, natrijeva PCA, hijaluronske kiseline i mnogih ostalih komponenti koje su prirodno prisutne u našoj koži. Ova formula nudi nemasnu hidrataciju, koje deluje kao direktna trenutna pomoć svim oslabljenim NMF komponentama. Koristite je ujtru i uveče nakon seruma.

33o 17619

The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane

Proizvod se preporučuje za hidrataciju veoma suve kože ili kod starijih osoba čija je koža izgubila elastičnost. Možete ga koristiti i kao zaštitnik od toplote za kosu. preporučuje se da se na licu koristi i za dnevnu, i za noćnu negu nakon proizvoda na bazi vode.

34o 17619

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil

Bogato linolenskom kiselinom i provitaminom A, ulje hrani kožu i sprečava njeno starenje (uključujući pigmentaciju i fine linije). Koristite ga za večernju negu nakon proizvoda na bazi vode.

35o 17619

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil

Bogato je masnim kiselina i stoga odlično za negu kože tokom zime kada je zbog vremenskih uslova znatno oštećena. Ulje možete koristiti na suvoj ili mokroj koži za noćnu negu.

36o 17619

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Virgin Marula Oil

Kao i arganovo ulje, može ga koristiti na koži i kosi. Izuzetno dobro hidrira i hrani kožu, a tokom vremena vraća joj i zdrav sjaj. Koristite ovaj proizvod za noćnu negu nakon proizvoda na bazi vode.

37o 17619

The Ordinary Marine Hyaluronics

Sadrži havajske crvene alge, glikoproteini i plavo-zelene alge. Ovaj serum ima teksturu poput vode, a deluje slično kao hijaluronska kiselina. Koristite ga za noćnu negu (ili po potrebi) nakon proizvoda na bazi vode.

MOLEKULI ZA SVE TIPOVE KOŽE
U zavisnosti od tipa vaše kože ili problema s kojim se suočavate možete izabrati odgovarajući proizvod iz ove grupe.

38o 17619

The Ordinary Caffeine Solution 5% + ECGC

Ovaj proizvod odličan je u borbi protiv tamnih i nadutih podočnjaka. Koristi se dva puta dnevno pre krema i seruma.

39o 17619

The Ordinary Argireline Solution 10%

Proizvod se ciljano koristi na područja na kojima su formirane bore – oko očiju, čelo i oko usana. Nanesite ga ujtru i uveče pre ulja i krema.

40o 17619

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA

Ako se borite s pigmentacijama, ovo je serum za vas. Koristi se ujtru i uveče pre ulja i krema. Možete ga koristiti i kao UV zaštitu i u tom slučaju nanesite serum nakon kreme za lice.

41o 17619

The Ordinary Matrixyl 10% + HA

Matrikil je patentirani sastojak koji ublažava bore. Koristi se ujtru i uveče pre ulja i krema.

42o 17619

The Ordinary Buffet

Formula je bogata peptidima za ciljanje višestrukih znakova starenja i to odjednom. Smanjuju pokret mišića (zato ga zovu i botoks u boci) i pojačavaju proizvodnju kolagena i elastina. Zatim sadrži probiotike koji pomažu u lečenju akni i rosacee, dok hijaluronska kiselina hidrira, a aminokiseline hrane kožu. Ako niste sigurni odakle početi s The Ordinary proizvodima, ovo je dobro rešenje. Koristite proizvod ujtru i uveče nakon čišćenja lica.

43o 17619

The Ordinary „Buffet“ + Copper Peptides 1%

Uz sve prednosti koje ima prethodni proizvod, ovaj sadrži i bakarne peptide u koncentraciji od 1%. Bakarni peptidi čine kožu zdravom, vrše sintezu kolagena, podstiču proizvodnju fibroblasta i imaju anti-inflamatorne odgovore. Koristi se kao i prethodni proizvod.

44o 17619

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

Niacinamid (vitamin B3) smanjuje tamne fleke i čisti pore. Visoka, 10-postotna koncentracija tog vitamina u ovoj formuli dolazi zajedno s cinkovom soli pirolidon karboksilne kiseline, za uravnoteženje vidljivih posledica proizvodnje sebuma. Koristite ujtru i uveče pre seruma i krema.
Napomena: nemojte koristiti ovaj proizvod u kombinaciji s proizvodima s vitaminom C.

Foto: Deciem

Podeli

Scroll to Top