Tri nove makeup podloge na domaćem tržištu koje smo stavili na listu želja

Odavno smo se oprostili od trenda teških makeup podloga koje stvaraju osećaj maske na licu i, što je još gore, zatvaraju pore zbog čega na duže staze nanose više štete nego koristi. U poslednjih nekoliko godina, negovana i hidrirana koža postala je imperativ u svetu lepote, a paralelno sa tim došao je trend negujućih makeup podloga koje su se pokazale kao savršena nadogradnja svake beauty rutine. One uzimaju najbolje od preparativne i dekorativne kozmetike i pružaju nam besprekoran ten ali i negujuće sastojke koje naša koža voli. Upravo ovakve podloge stigle su na domaće tržište tokom poslednjih mesec dana, a iako su sve obogaćene hijaluronskom kiselinom i drugim hidrirajućim sastojcima, razlikuju se po prekrivnoj moći i završnoj obradi tako da će svako moći da izabere baš ono što mu je potrebno.

r.e.m. beauty – Sweetener Foundation (Sephora)

Glavni aduti ove makeup podloge su dugotrajna postojanost i niz negujućih sastojaka kojima je podloga obogaćena. Puder ima srednju prekrivnu moć koja može da se nadograđuje i veoma je prijatan kada se nanese na kožu. Jako lepo prekriva nepravilnosti, i što je još važnije, koži daje blur efekat i minimizira izgled pora. Za razliku od većine negujućih formula, ova dolazi u paru sa mat završnicom koja izgleda potpuno prirodno. Dodatna prednost je to što je dostupan u čak 60 različitih nijansi pa je gotovo nemoguće da ne pronađete pravu.
Kada je reč o negujućim svojstvima ovog pudera, njegova formula je obogaćena hydrasmooth esencijom brenda koju čine mešavina ekstrakta listova maline i hijaluronske kiseline zbog čega intenzivno hidrira kožu. Drugi važan sastojak ovog proizvoda je nijacinamid koji posvetljuje kožu i vraća joj sjaj, dok mešavina semena kakaa i šargarepe i belog đumbira štite epiderm od plave svetlosti i drugih agresora iz spoljne sredine.

HD Liquid Coverage tečni puder brenda Catrice odavno je stekao kultni status i postao omiljena makeup podloga iz drogerijske ponude, a brend je početkom godine lansirao i Nude Drop Tinted Serum, koji ima srednju prekrivnu moć i mat završnicu. Ovog puta ponudili su nam formulu lagane prekrivne moći sa glow finišem. Kao što mu samo ime kaže, ovaj proizvod licu daje efekat mekog glam filtera, a možete ga koristiti na više načina: kao podlogu, kao prajmer ispod podloge, zatim preko podloge, ali i kao hajlajter. Formula je obogaćena vitaminom E i skvalanom, što znači da hrani, hidrira i štiti kožu od spoljnih agresora.

M.A.C – Studio Radiance Serum-Powered Foundation (M.A.C Ušće)

Posle dužeg vremena M.A.C je lansirao novu makeup podlogu, o kojoj smo vam već pisali, ali svakako da zaslužuje mesto na ovoj listi. Reč je o tečnom puderu koji je predstavljen kao spoj znanja o tonovima kože sa naukom o nezi kože. U skladu sa tim, dolazi u 48 različitih nijansi, pruža srednju prekrivnu moć koja može da se nadograđuje, a koži daje glow izgled koji je postojan 12 sati. Puder se ne zavlači u bore i fine linije na koži, niti se gužva i prenosi jer je otporan na vodu i znoj.
Nova formula sadrži čak 33 negujućih sastojaka, ukljujući i 10% rastvora hijaluronske kiseline zbog čega intenzivno hidrira kožu. Među ostalim negujućim sastojcima su i vitamin E, ulje jojobe i maslinovo ulje, zahvaljujući kojima vremenom ojačava kožnu barijeru i štiti kožu od zagađenja iz spoljne okoline.

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @matildadjerf
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top