Želite da isprobate retinol, ali se plašite nuspojava? Ovog meseca lansiran je revolucionarni serum koji ne iritira kožu

Iako smo odavno prevazišli školske klupe, prvi dani septembra i dalje su za sve nas simbol novog početka. To je period kada pravimo promene na mnogim nivoima, a jedan od njih svakako podrazumeva i rokadu proizvoda na našim toaletnim stočićima. Novi vremenski uslovi jasan su znak da se potrebe naše kože menjaju, a ako tome dodamo i činjenicu da je iza nas najtoplije leto u istoriju, koje je neminovno ostavilo posledice, svima je jasno da je pravi trenutak da u svoju rutinu uključimo preparate na bazi moćnih aktivnih sastojaka.
Srećom, jesen je u beauty svetu uzbudljiva upravo zbog toga što ponovo smemo da koristimo kozmetiku koja je prejaka za upotrebu tokom leta, a iako neprekidna potraga za najnovijim, najmoćnijim i it kozmetičkim sastojkom nikada ne prestaje, mnoge naučne studije, ali i praksa, pokazale su da nijedan ne daje tako impresivne rezultate kao retinol.

KAKO RETINOL DELUJE NA KOŽU?
Do ranih tridesetih, ćelije kože obnavljaju se na oko 28 dana, što znači da nakon tog perioda imamo novu kožu. Međutim, ovaj proces počinje da se usporava već nakon 25. godine, a nakon 30. rođendana kreće i progresivno starenje kože što je glavni razlog zbog čega ona počinje da izgleda suvo, bez sjaja, izborano… Tu na scenu stupa retinol, koji ubrzava ćelijski turnover i vraća ga bliže prvobitnoj dužini ciklusa. U skladu sa tim, glavni benefiti ovog sastojka su sledeći:
Umanjuje bore. Ne samo da ublažava one koje već postoje već vrlo efikasno sprečava i usporava nastanak novih.
Vraća svežinu koži. Vrši eksfolijaciju na ćelijskom nivou i kožu čini zdravijom, svetlijom, glatkijom i mlađom zato što je bukvalno – nova.
Ujednačava ten. Vremenom ujednačava ten i uklanja pege od sunca, ožiljke od akni i hiperpigmentacijske fleke.
Pomaže u borbi s aknama. Osim što masnu kožu dovodi u ravnotežu, sprečava zapušavanje pora što za rezultat ima manje mitisera, bubuljica i cističnih akni.
Međutim, kao i sve dobre priče i ova ima drugu stanu medalje. Ako imamo u vidu da najveća moć obično ide u oba smera, upotreba retinola je, bar do sada, zahtevala pažljivo postupanje. Koži su po pravilu bile potrebne nedelje da se navikne na ovaj sastojak, a neretko se dešavalo da moramo da prođemo kroz ne tako prijatan period privikavanja pre nego što počnemo da primećujemo benefite ovog moćnog sastojka. To je uglavnom podrazumevalo nekoliko nedelja do dva meseca ljuštenja i perutanja kože, pojačane suvoće, crvenila i/ili bubuljica, zbog čega je veliki broj potrošača odustajao od retnola.
Imajući u vidu da je proces izgradnje tolerancije kože na retinol za kupce najčešće zbunjujuć, neprijatan i frustrijajuć, brend Kiehl’s lansirao je ovog meseca novi Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum, koji se bitno razlikuje od tradicionalnih proizvoda na bazi ovog sastojka.

INOVATIVAN PRISTUP RETINOLU
Još od 1851. godine brend Kiehl’s sinonim je za inovacije na polju nege kože, a najbolja potvrda za to jeste njihov najnoviji preparat. Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum inspirisan je medicinskim procesom mikrodoziranja – upotreba snažnih sastojaka u malim i preciznim dozama, što znači da sadrži pažljivo osmišljenu dozu retinola koja deluje tako da postepeno podstiče obnovu površinskih ćelija kože.
Glavne prednosti ove nežne i ciljane formule su:
• Od samog početka možete je koristiti svakodnevno bez bojazni od pojave pomenutih neželjenih efekata
• Pogodna je za sve tipove kože, čak i osetljivu
• Siguran je za upotrebu i u jutarnjoj i u večernjoj beauty rutini
• Pruža vidljive efekte u borbi protiv starenja kože
Nakon 12 nedelja kliničke procene efikasnosti ovog preparata, 100% korisnika primetilo je smanjenje bora, 90% korisnika primetilo je veću čvrstoću, a 94% korisnika poboljšanu teksturu kože*.
• U četvrtoj nedelji bore izgledaju smanjeno
• U osmoj nedelji koža izgleda čvršće
• 90% korisnika se slaže da je koža prijatna na dodir tokom perioda upotrebe, uključujući i period nakon prvog korišćenja
* Rezultati se baziraju na stručnoj proceni ispitanika u kliničkom ispitivanju koji pokazuju znakove poboljšanja nakon 12 nedelja upotrebe

OSTALI SASTOJCI
Osim čistog retinola, Kiehl’sova inovativna formula sadrži i ceramide i peptid, koji ojačavaju kožnu barijeru i pojačavaju toleranciju kože na retinol već od prve upotrebe. Dok peptid pruža dodatnu potporu i održavanje efekta obnove kože koju pruža retinol, ceramidi oslobađaju potrebne lipide kožne barijere, kako bi pomogli u izgradnji tolerancije na retinol i sprečili isušivanje. Na taj način je koži moguće pružiti maksimalnu efikasnost retinola s minimalnim ili nikakvim osećajem nelagodnosti.

NAČIN UPOTREBE
Za najbolje rezultate nanesite jednu dozu Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Seruma na čistu kožu i nakon njega hidratantnu kremu, a tokom dana nanesite i kremu sa širokim spektrom zaštite od sunca s prilagođenim zaštitnim faktorom. Ovaj proizvod je moguće upotrebljavati i na drugim područijima na kojima su vidljivi znakovi starenja kože, uključujući područje oko očiju, vrat, dekolte i gornji deo šake. Kompatibilan je za korišćenje sa drugim Kiehl’sovim serumima i hidratantnim kremama, kao što su Powerful-Strength Line- Reducing Concentrate, Clearly Corrective Dark Spot Solution, Super Multi- Corrective Cream, Hydro-Plumping i Vital Skin- Strengthening Serum.
Napomena za kraj: Postoji veliki broj naučnih studija koje pokazuju da retinol značajno poboljšava kvalitet kože, ali je osnovni preduslov za to doslednost u primeni. On bukvalno menja vašu kožu, ali samo pod uslovom da ga koristite redovno i to u paru sa SPF proizvodima. Reč je o sastojku koji kožu čini fotosenzitivnom, pa je upotreba kreme sa zaštitnim faktorom u jutarnjoj rutini obavezna.

• Ukoliko želite da isprobate novi Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum, uzorci proizvoda Vas čekaju u Kiehl’s prodavnicama u Galerija Belgrade i Ada Mall shopping centru.
•  Kiehl’s proizvode je moguće poručiti i na kućnu adresu putem broja telefona 060 32 55 668 ili putem njihovih društvenih mreža ( Facebook, Instagram).

Tekst: Ivana Nikolić
Foto: Marija i Ana Đorđević

Podeli

Scroll to Top