25 zimskih stajlinga u kojima glavnu ulogu ima oversized kaput

Oversized kaputi prešli su dugačak put od alternativnih komada odeće koje su najčešće nosile skandinavse ikone stila do klasika bez kojih ne možemo da zamislimo zimsku sezonu. Dok smo do pre samo 10-ak godina predimenzionirane siluete uglavnom smo gledali na blogovima i Instagram profilima devojaka sa krajnjeg severa Evrope, one su se u međuvremenu uvukle u ormare svih devojaka ili bar onih koje prate modu. Ovakav razvoj situacije potpuno je logičan ako imamo u vidu svestranost ovih kaputa ispod kojih tokom zime možemo da obučemo nekoliko slojeva odeće i da se opet osećamo komotno. Osim toga, ovaj komad uvek izgleda šik i moderno, a ako svemu tome dodamo i činjenicu da odlično funkcioniše i sa ležernim i sa poslovnim stajlinzima, onda vam je jasno da sa njim praktično uvek imamo modni bingo.

U skladu sa tim, u poslednjih nekoliko godina ovi modeli najčešći su izbor većine modnih insajderki tokom zime, bez obzira na to koliko su aktuelni trendovi atraktivni i uzbudljivi. Tako su ovih dana naši Instagram feedovi polako počeli da liče na stilske vežbe za kombinavanje oversized kaputa koji su se našli u ormaru bukvalno svake modne insajderke.
Naše omiljene ikone stila ovog puta uglavnom su se okrenule klasičnim krojevima sa dvorednim kopčanjem, a kada je reč o koloritu, njihov najčešći izbor su crni, kamel i sivi kaputi, zatim modeli sa printom riblje kosti ili tankim prugama. Očekivano, one se na ove komade oslanjaju u svim prilikama, pa ih nose u paru sa farmerkama i trenerkama, Ugg čizmama i patikama, ali i sa blejzerima, wide-leg pantalonema, rolkama i džemperima ili potpeticama. Mi smo pronašli čak 25 odličnih stajlinga u kojima ovaj komad ima glavnu ulogu, a dodatna outfit inspiracija čeka vas u nastavku. Ako planirate kupovinu oversized kaputa, obavezno pogledajte naš veliki modni vodič.

Test: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @missjamiefirth
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top