Veliki modni vodič za kupovinu zimskog kaputa

Polako dolazi doba godina kada izlazak iz kuće nećemo moći da zamislimo bez toplih kaputa, a oni će ujedno biti i okosnica svakog našeg stajlinga. Upravo zbog toga, uvek je najbitnije da biramo modele koje ćemo lako spajati sa ostatkom garderobe jer slojevito odevanje, osim što nam dozvoljava da budemo kreativni, često može biti komplikovano, jer sve slojeve treba uklopiti u kompaktnu celinu. Drugi važan kriterijum jeste kvalitet, a zlatno pravilo glasi da prirodno krzo uvek bolje greje od veštačkog i da veći procenat vune u štofu garantuje da će nas kaput bolje zagrejati.

O vodećim trendovima za aktuelnu sezonu već smo vam pisali, međutim, kada biramo kapute za svaki dan, kao najpraktičnije rešenje uglavnom se ističu oversized i modeli sa kaišem oko struka. Prva opcija idealno je rešenje u najhladnijim danima kada svi oblačimo nekoliko slojeva garderobe, mada predimenzionirani kaputi istovremeno daju šik pečat svakom looku. S druge strane, modeli sa kaišem oko struka savršen su izbor za sve koji ne žele da se odreknu ženstvenog odevanja ni usred zime. Naravno, nećete pogrešiti ni sa krznenim ili kaputom sa šalom koji se ove godine nalaze na samom vrhu najpoželjnijih trendova, a kada je reč o koloritu, najbolje je da se držite proverenih boja, kao što su crna, siva ili kamel dok su se među printovima posebno istakli dezen riblje kosti i sitne pruge.

Ukoliko ste još uvek u potrazi za odgovarajućim zimskim kaputom ili planirate da u svoj ormar dodate još jedan komad, za vas smo istražili aktuelnu ponudu i napravili listu na kojoj se našlo 50 praktičnih modela. Svejedno je koliki je budžet kojim raspolažete, verujemo da ćete u nastavku pronaći kaput po svojoj meri.

Zara

H&M

Massimo Dutti

Reserved

MiaMaya

WEEKEND MAX MARA,
cena: 93.990 din.
WEEKEND MAX MARA,
cena: 86.390 din.

Mona

Tekst: Kristina Blagojević
Naslovna fotografija: @polinailieva, Massimo Dutti
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top