Braon maskara je ponovo u modi, evo kako sve možete da je nosite

Nakon braon ruževa, glaze donut noktiju i ajlajnera u ovoj boji, vratio se još jedan trend koji smo voleli 90-tih godina – braon maskara. Jedan od ključnih make-up proizvoda iz te dekade doživeo je pravu renesansu na TikToku, gde hashtag #brownmascara ima preko 3 milijarde pregleda, a smeđe trepavice već nekoliko puta ponela je i Hailey Bieber. Da je ovaj retro trend bukvalno eksplodirao najbolje pokazuje činjenica da sve veći broj brendova lansira braon maskare, a Too Faced nedavno je prestavio svoju kultnu Better Than Sex maskaru u boji čokolade.

Zbog čega svi odjednom vole braon maskare?

Braon trepavice odlična su alternativa crnim, posebno kada je reč o dnevnom make-upu jer izgledaju prirodnije, a današnje savremene formule takođe mogu da nam daju iluziju dužih i gušćih trepavica. Iako postoji uverenje da su najbolji izbor za devojke svetlije puti, činjenica je da dobro stoje svima, a posebno brinetama.

@glowbydiamond

Dva načina da nosite braon maskaru

Fotografije Hailey Bieber najbolji su dokaz da se braon maskara odlično slaže i sa večernjom šminkom, posebno kada je make-up u bordo ili boji čokolade, a odlično ide i u paru sa roze, plavim i zelenom senkama. O tome da je ona savršena dopuna svih minimalističkih dnevnih lookova verujemo da ne moramo mnogo da objašnjavamo, a make-up artisti kažu da možete da je nosite na dva načina. Prvi je da svoju crnu maskaru jednostavno zamenite čokoladnom nijansom, a drugi je da na gornje trepavice stavite crnu, a na donje braon maskaru. Na ovaj način navodno se postiže mnogo suptilniji i prirodniji izgled nego kada stavite crnu maskaru na donje trepavice. Što se nas tiče, ovaj trik vredan je testiranja.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @haileybieber
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top