Četiri komada nakita koji će obeležiti ovo leto

Iako smo odavno naučili da modni dodaci imaju moć da transformišu svaki stajling, oni posebno dolaze do izražaja tokom najtoplijeg dela godine. Kada se konačno oslobodimo slojevitog odevanja i uskočimo u lagane i prozračne komade, zanimljivi i razigrani aksesoari jedini su način da svojim odevnim kombinacijama damo lični pečat. Imajući to u vidu, istražili smo aktuelne trendove, skenirali aksesoare koji su prikazani na modnim pistama i koje poslednjih dana najčešće gledamo na društvenim mrežama i napravili listu trenutno najpoželjnih komada nakita. U pitanju su upečatljivi komadi koji se odlično slažu sa vladajućim trendovima, a bilo koji od njih, ili više istovremeno, daće wow efekat svakom letnjem outfitu.

Under the Sea

Dok su prošle godine bili aktuelni komadi inspirisani voćem i povrćem, ovog puta u centru pažnje su školjke i morske zvezde. Ovaj trend mahom je inspirisan mermaidcore estetikom koja već neko vreme vlada na TikToku. Neke od najlepših komada videli smo u kolekcijama Acne Studios, Isabel Marant i Ulle Johnson, a veliki broj influensera već je poneo novi trend.

STRADIVARIUS,
cena: 499 din.
ISABEL MARANT,
net-a-porter.com
JENNIFER BEHR,
mytheresa.com

Cuff narukvice

Ovo je trenutno najpopularniji komad nakita među modnim ingluenserima, o čemu smo vam već pisali. Masivne cuff narukvice vraćaju se u modu na svakih nekoliko godina, a ove sezone našle su se u kolekcijama ogrmnog broja brendova, među kojima su Saint Laurent, Khaite, Alexander McQueen, Tory Brunch i Bally. Takođe, na Instagramu sve češće viđamo i čuvenu Bone Cuff narukvicu, koju je Elsa Peretti još 1974. godine dizajnirala za kuću Tiffany & Co.

STRADIVARIUS,
cena: 1.290 din.
SAINT LAURENT,
mytheresa.com

Oversized privesci

Dok smo pre nekoliko godina nosili delikatne lančiće u nizu, a prošlog leta masivne ogrlice, na redu je došao trend koji na neki način spaja ove dve estetike – oversized privezak na tankom lancu. Privesci su uglavnom izrađeni od stakla, metala i plastike, a trenutno su najpopulrniji komadi sa potpisom brendova Jacquemus i Loewe.

STRADIVARIUS,
cena: 999 din.

Masivne minđuše

Drop minđuše brenda Bottega Veneta odavno su osvojile modne insajdere, ali ovo je samo jedan od aktuelnih modela. Svoje adute ponudile su i legendarne kuće Saint Laurent i Chanel, a na društvenim mrežama ovo je najpopularniji komad nakita još od početka proleća. U pitanju je trend inspirisan 80-tim godinama, ali ovog puta dolazi sa modernim pomakom pa u ponudi imamo mnogo zaimljivih gometrijskih oblika.

BOTTEGA VENETA,
mytheresa.com
SAINT LAURENT,
matchesfashion.com
STRADIVARIUS,
cena: 499 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @vivienhoorn
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top