Četiri mikro trendova koji će unaprediti vaše prolećne kombinacije

Znamo da mnogi na pomen mikro trendova pomisle na sve one nepraktične kombinacije sa Instagrama koje su osmišljene sa ciljem da dobiju što više lajkova pa uglavnom nestanu i pre nego što stignu do šire publike. Međutim, mi se ovog puta bavimo komadima i akseoarima čija je popularnost trenutno u usponu, a nećete ih videti na svakoj drugoj osobi kad izađete iz kuće. Tačnije, mini trendovima koje za sada nose modni insajderi, ali imaju tendeciju da postanu opšte prihvaćeni.
Od početka sezone izdvojila su se četiri takva trenda, od kojih nas neki vraćaju u prošlost i zovu da se ponovo okrenemo komadima koje smo nosili pre mnogo godina ili čak onima koje su nosile naše mame, a neki su i potpuno novi. Ono što im je zajednično jeste da su savršen način da osvežite svoje prolećne kombinacije. Nastavite da skrolujete jer smo vam pripremili listu svih aktuelnih mikro trendova, kao i vodič za kupovinu ključnih komada.

Isprane kožne jakne

Jakne sa vintage šmekom trenutno su jedan od omiljenih komada među devojkama koje diktiraju trendove, poput Pernille Teisbaek ili Viky Rader, a nedavno smo videli i Irinu Shayk u ovom komadu. Kupovina jakne od isprane kože verovatno je najbolji način da ovog proleća poručite svetu da ste osoba koja prati modu, a mada većina komada dolazi sa potpisom dizajnerkih kuća, mogu se pronaći i u high street radnjama.

ACNE STUDIOS,
mytheresa.com
ALESSANDRA RICH,
mytheresa.com
GOLDEN GOOSE,
mytheresa.com

Bandeau topovi

Već smo vam pisali o tome da su bandeau haljine jedan od vodećih modela za ovo proleće, ali bandeau topovi su posebna priča. Dolaze u mnogo različitih varijanti – od pletenih, preko satenskih do modela sa naborima. Nama se posebno dopadaju jer nam sa ovim topovima nije potreban grudnjak, a određene modele ispod odgovarajućeg sakoa možemo da nosimo čak i u kancelariji.

Naočare sa providnim staklima

Nedavno smo vam pisali o glavnim trendovima za aktuelnu sezonu, međutim, naočare sa providnim staklima, koja uglavnom dolaze u zanimljivim bojama, poslednjih nedelja jedan su od omiljenih mikro trendova među influenserkama. Verujemo da se mnogi od vas sećaju ovih naočara s početka milenijuma, a ako ste u to vreme odlazili na tehno žurke, sigurni smo da ste ih viđali na svakoj drugoj devojci. (Da, nosile su se i tokom večernjih izlazaka!)

THE ATTICO x LINDA FARROW,
mytheresa.com
SAINT LAURENT,
mytheresa.com

Oversized alke

Predimenzionirane minđuše svakako su jedan od vodećih aksesoara ovog proleća, a modnim insajderkama posebno su drage retro alke. Ovakav razvoj situacije ni malo nas ne čudi ako imamo u vidu da će predstojeće jeseni polako početi da se vraćaju trendovi iz 80-tih godina, u šta smo se uverili tokom proteklih nedelja mode. Što se nas tiče, ovo je jedan od mikro trendova koji ćemo sigurno nositi, a velike alke volimo jer odlično funkcionišu sa bukvalno svakim stajlingom.

STRADIVARIUS,
cena: 999 din.
JIL SANDER,
mytheresa.com
JACQUEMUS,
mytheresa.com
SAINT LAURENT,
mytheresa.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @pernilleteisbaek
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top