Ostalo je još osam dana do početka proleća, a ovo će biti najpopularnije haljine naredne sezone

Dan je sve duži, temperature sve više i već je svima jasno da uskoro dolazi proleće. Neobično toplo vreme, u kome smo uživali na početku meseca, nateralo nas je da se pozdravimo sa debelim džemperima i toplim kaputima i da u svoje ormare unesemo prve prolećne komade. Verujemo da ste već počeli da pravite sopstvenu capsule kolekciju za proleće i sigurni smo da se na vašoj shopping listi nalazi bar jedna haljina.
Nakon što smo prethodnih nekoliko meseci uglavnom provodili vreme u pantalonama i farmerkama, kupovina nove haljine idealan je način da osvežimo svoje garderobere. Međutim, ovo nije jedini razlog zbog čega volimo ovaj svevremeni komad. Omiljena haljina uvek je dobro rešenje u takozvanim nemam šta da obučem situacijama, zatim kada nemamo mnogo vremena za uklapanje različitih komada garderobe ili kada jednostavno želimo da izgledamo ženstveno. Zbog toga uvek volimo da znamo kako izgledaju novi trendovi u svetu haljina, bez obzira na to što svi imamo svoje favorite kojih se teško odričemo.
Nastavite da skrolujete.

Maksi haljine

Maksi dužina vratila se ove godine u velikom stilu, a nakon što smo krajem zime nosili dugačke suknje, sada je vreme i za haljine u istom stilu. Prolećni komadi uglavnom dolaze u svetlim bojama i razigranim printovima, a tu su svakako i vanvremenski crni modeli.

SAINT LAURENT,
mytheresa.com

Teksas haljine

Već je svima jasno da će teksas obeležiti predstojeće proleće pa će u skladu sa tim i haljine od ovog materijala biti jedan od vodećih trendova. Videli smo ih u kolekcijama mnogih dizajnerskih kuća, od Loewe do Chloé, a high street brendovima nije trebalo mnogo da odgovore na vladajući trend.

MICHAEL KORS,
cena: 11.495 din.
RED VALENTINO,
cena: 40.995 din.

Pletene haljine

U poslednjih nekoliko godina, pletene haljine postale su svojevrsna klasika na koju se oslanjamo tokom čitave godine, a ni narednog proleća ništa se neće promeniti. Mi ih volimo jer su jedan od retkih komada u kome možemo da izgledamo uglađeno ali ne naušrb udobnosti. Očekivano, najaktuelniji će biti crni i nude modeli.

CALVIN KLEIN,
cena: 14.990 din.

Pink haljine

Kako se približava premijera filma Barbie (zakazana je za 20. jul) tako se pink boja polako ali sigurno ponovo uvlači u naše živote. Juče smo vam pisali o tome da će roze boja na noktima biti vodeći trend naredne sezone, a podjednako će biti aktuelne i pink haljine.

JACQUEMUS,
mytheresa.com
SELF PORTRAIT,
cena: 28.545 din.

Haljine sa cvetovima

Kreacije Magde Butrym sa krupnim cvetovima već neko vreme omiljeni su komadi među modnim insajderima, a najbolja potvrda za to su street style fotografije sa proteklih nedelja mode na kojima smo ih konstantno viđali. U skladu sa tim i haljine sa ovim detaljem postale su jedan od vodećih trendova, a sve češće ih viđamo i u kolekcijama drugih brendova.

MAGDA BUTRYM,
mytheresa.com
BLUEMARINE,
mytheresa.com
SAINT LAURENT,
mytheresa.com

Bele haljine

Sam kraj proleća obeležiće povratak belih haljina u kojima ćemo provesti predstojeće leto. Bez obzira na to hoćete li se odlučiti za opušteni model od pamuka ili lana ili nešto formalniji sa puf rukavima i ukrasima od čipke, bela haljina je poželjna u svim mogućim varijantama.

MASSIMO DUTTI,
cena: 12.990 din.
ISABEL MARANT ÉTOILE,
net-a-porter.com

Bandeau haljine

Na listi retro trendova koji se ovog proleća vraćaju na velika vrata našle su se i bandeau haljine. Uglavnom dolaze u paru sa minimalističkim krojevima i mogu biti dobar izbor i za dnevne i za večernje prilike.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @_jessicaskye
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top