Dream girl je novi makeup trend sa TikToka koji želimo da isprobamo

Ako redovno pratite makeup trendove verujemo da ste već primetili da su beauty entuzijasti trenutno opsednuti trikovima za konturisanje lica kojima se postiže prirodan look. Tako je nedavno TikTokom kružio trik Mary Philips, šminkerke Hailey Bieber, koja nanosi korektor i counturing stick pre tečne podloge, a poslednjih nedelja je na ovoj društvenoj mreži najpoputlarniji takozvani dream girl look, koji se postiže tehnikom mikro-hajlajtinga. Izdvodi se prilično lako, a pruža efekat podignutog lica kome svi težimo.

Šta je mikro-hajlajting?

Mikro-hajlajting je tehnika isticanja onih delova lica koje obično naglašavamo korektorom ili hajlajterom, ali se izvodi na nešto drugačiji način. Najbolje je da koristite hajlajting korektor, ali ako volite mat efekat, možete istu tehniku primeniti i sa korektorom sa mat završnicom. Takođe, možete kombinovati korektore sa mat i sjajnom završnicom ukoliko želite da neke delove lica istaknete mat korektorom a druge sjajnim. Pojedine TikTokerke koriste čak i belu olovku, ali imajte u vidu da ovaj proizvod ne odgovara svakoj boji tena te je najbolje da izaberete nijansu koja će najbolje raditi za vas. Najlakše će vam biti sa korektorima u olovci, ali isti rezultat možete postići i sa klasičnim proizvodima.

Kao što možete da vidite na ovim snimcima, potrebno je da, nakon nanošenja tečne podloge, mapirate lice tako što ćete izvući tanke linije ispod obrva, od donjeg kapka prema čelu, od nosa ka spoljnjem uglu oka i od usana ka uhu. Važno je da ove linije budu paralelne, a korektor možete staviti i u unutrašnji ugao oka. Nakon mapiranja lica, sve što je potrebno jeste da dobro izblendate proizvod. Potpuno je svejedno hoćete li koristiti makeup sunđer, četkicu ili prste, izaberite proizvod sa kojim ste najveštiji i koji najbolje funkcioniše sa korektorom koji ste naneli. Kao rezultat trebalo bi da dobijete vizuelno podignuto lice čija je struktura lepo naglašena. Što se nas tiče, ovo je jedan od onih trikova koje vredi isprobati, a u nastavku vam donosimo predloge proizvoda koje možete da koristite.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @hoskelsa
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top