Šest mikro trendova koje Francuskinje nose ove sezone

Ako nas redovno pratite znate da su mikro trendovi jedna od naših omiljenih tema. U pitanju su najuzbudljiviji izdanci vodećih sezonskih trendova koji takođe nastaju na modnim pistama i na društvenim mrežama, a po pravilu nam ostavljaju najviše mogućnosti da eksperimentišemo sa garderobom i unapredimo svoj stil. Najsvežiji primer mikro trenda je duga pencil suknja (spoiler alert: nalazi se na našoj listi), koja je u početku bila samo još jedan od trendova iz 90-tih koji smo ponovo prihvatili, međutim, ubrzo je gotovo svaka modna ikona dodala ovaj komad u svoj garderober. Rezultat je office siren estetika koja je trenutno osvojila Instagram i TikTok. Eto, takva je moć mikro trendova.

O zimskim mikro trendovima već smo vam pisali, a ovog puta na našem radaru našle su se šik Francuskinje čiji stil uvek volimo da sceniramo. Stoga smo ovog puta napravili listu mikro trendova koje one nose u ovom trenutku, a koji vas mogu inspirisati da i sami unapredite svoj stil. Jedan smo vam već otkrili, a da li možete da predvidite ostale?

DUGA PENCIL SUKNJA

Nedavno smo vam pisali da suknje ostaju na radaru i ove godine, a posebno su se istakli pencil krojevi. Međutim, iako u ostatu sveta modne ukone mahom biraju modele do kolena, Francuskinje se i dalje drže midi i maksi dužine.

INJournal izbor

BURGUNDI TORBE

Bilo koji aksesoar u bogatoj burgundi nijansi instant će osvežiti svaku modnu kombinaciju, a Francuskinjama su posebno drage torbe u ovoj boji. Nama se ovi modeli takođe dopadaju jer se odlično slažu sa garderobom u tamnim i zagasitim nijansama koju obično nosimo u ovo doba godine.

INJournal izbor

MASSIMO DUTTI,
cena: 17.990 din.
MARC JACOBS,
cena: 64.190 din.

LEOPARD PRINT

Leopard print vratio nam se sa dolaskom mob wife estetike koja je već zauzela i modnu i beauty teritoriju. Francusknje su rado prihvatile ovaj mikro trend pa leopard print nose na svim mogućim komadima i aksesoarima – od bundi i haljina do torbi i cipela.

INJournal izbor

RED VALENTINO,
mytheresa.com

GOLA RAMENA

Da li ste znali da je drugo ime za ove komade Bardot dekolte? Da, Brigitte Bardot ih je obožavala na vrhuncu svoje karijere 60-tih godina. Stoga su gola ramena u samom DNK njihovog stila pa im se Francusknje rado vraćaju uvek kada se nađu na modnom radaru.

INJournal izbor

KAČKETI

Možda sportski komadi nisu vaša prva asocijacija na šik stil Francuskinja, ali imajte u vidu da one vole sve retro komade pa se tako ove sezone rado oslanjaju na kačkete. Očekivano, uglavnom biraju minimalističke modele bez velikih aplikacija i natpisa.

INJournal izbor

PATIKE U INTENZIVNIM BOJAMA

Iako Francuskinje obožavaju svoje baletanke, ovog puta prihvatile su trend patika u intenzivnim bojama koje unose dozu zabave u njihov stil odevanja.

INJournal izbor

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @annelauremais, @juliesfi
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top