Planirate da zakažete šišanje? Izaberite jednu od ovih pet trendi frizura

Jesenja sezona u nama budi potpuno novi optimizam i spremni smo na promene. Ovo je period kada imamo dovoljno entuzijazma da možemo da se oslobodimo loših navika u ishrani ili da unapredimo svoje treninge, a neki će upravo sada odlučiti da se pokrenu i počnu da vežbaju. Na listi promena koje su nam potrebne svakako je i naša beauty rutina koju ćemo prilagoditi novim vremenskim ulovima, a ne mali broj žena odlučiće da u novu sezonu ušeta sa novom frizurom. Tu ne mislimo na blago posvetljenu kosu ili skraćene krajeva već na potpuno novu frizuru koja će osvežiti vaš imidž. Ukoliko planirate ovakvu promenu, u nastavku vam donosimo listu frizura koje će obeležiti sezonu jesen/zima 2023.

Bob

Bob je definitivno frizura koja će obeležiti ovu godinu i to u svojim najrazličitijim interpretacijama. Trenutno su najaktuelniji takozvani Italian bob, kod kog se sve vrti oko volumena. Reč je o najženstvenijoj varijanti koja dolazi u paru sa slojevima i nosi se na prelomljenu kosu. Drugi važan igrač je chin-skim bob – klasičan bob sa ravno presečenom kosom do brade sa razdeljkom na stranu, a treća sve popularnija varijanta je boyfriend bob, koji se oslanja na kombinaciju različitih slojeva i dužina.

Hush cut

Ovo je trenutno jedna od najtraženijih frizura među generacijom Z, a za njenu popularizaciju najzaslužnije su devojke iz Koreje. U pitanju je mekša i sofisticiranija verzija mullet frizure, koja podrazumeva šiške i stepenasto ošišanu kosa sa višedimenzionalnom teksturom. Ovo definitivno nije frizura koju svako može da iznese jer znatno bolje funkcioniše sa gustom nego sa tankom i ravnom kosom, a da biste je poneli potrebno vam je samopouzdanje sa velikim S. Ukoliko ste dovoljno hrabri da isprobate hush cut, dobićete frizuru koja nije zahtevna za održavanje, pa će vam uz minimalan trud kosa uvek dobro izgledati. 

Supermodel volume

Podrazumeva se, mislimo na modele iz 90-tih! Frizura koju se nekad nosile Cindy Crawford i Claudia Schiffer ponovo je in. Podrazumeva blage stepenove i to uglavnom sa unutrašnje strane kako bi se dodatno naglasio volumen. Međutim, ukoliko vaša kosa nije prirodno talasasta, moraćete da koristite figaro ili tople viklere kako biste je prelomili.

Birkin šiške

Mada šiške zapravo nikad ne izlaze iz mode, ovog puta u fokusu su duge i guste šiške koje se uglavnom nose sa razdeljkom na sredini. U pitanju je omiljena varijanta šiški svih Francuskinja, a mi ih volimo jer se lako stilizuju i svima dobro stoje.

Rachel 2.0

Ako vas je naslov zbunio, odmah ćemo rešiti misteriju. U pitanju je frizura koju je Rachel Green nosila u seriji Prijatelji. Dakle, stepenasta kosa, doduše sa mnogo manje slojeva nego hush cut, a opet više nego supermodel volume. Prednji deo kose trebalo bi da bude skraćen tako da skoro pada preko lica dok se ostatak frizure prilagođava teksturi i dužini kose. Inače, Rachel 2.0 možete nositi i u kombinaciji sa šiškama.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @hoskelsa
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top