Objavljena je cela glumačka postava filma Barbie, a na listi su i Dua Lipa i Helen Mirren

Otkako je pre godinu dana Greta Gerwig počela snimanje filma o najpopularnijoj lutki, Barbie groznica ne prestaje da trese svet. Tako smo prošle godine nosili pink odeću (doduše tome je doprineo i Pierpaolo Piccioli sa svojom Valentino PP nijansom), a ovog proleća roze makeup i Barbie plava boja kose osvojili su beauty industriju. Međutim, iako se o filmu, čija nas premijera očekije 21. jula, već godinu dana konstantno govori, do sada nismo znali mnogo o ovom naslovu, osim da su glavne uloge pripale Margot Robbie i Ryanu Goslingu. To se juče donekle promenilo jer je na Instagram stranici filma objavljena čitava podela. Tako sada znamo da će narator u ovoj priči biti čuvena Helen Mirren, a da će Dua Lipa igrati plavokosu sirenu. Tu su i America Ferrera i Emma Mackey ispod čijeg imena piše: Ova Barbie ima Nobelovu nagradu iz fizike, zatim Issa Rae, koja je predstavljena kao: Ova Barbie je predsednica, pa Nicola Coughlan, Hari Nef, Simu Liu i Ncuti Gatwa. 

S obzirom na to da o radnji ovog filma ne znamo gotovo ništa, osim da se odvija u Barbielandu i da se vrti oko glavne junakinje koja želi da izađe iz tog sveta lutaka i otkrije kako izgleda stvarni život, biće zanimljivo videti pomenute glumce u ulozi lutaka.
Scenario za film pisala je sama Greta, uz pomoć supruga, takođe reditelja Noe Baumbacha, dok je kostim radila čuvena britanska kostimografkinja Jacquelie Durran – zaslužna za kostime Kristen Stewart u filmu o princezi Diani – Spencer.

Margot Robbie je u nekim intervjuima istakla da ova uloga nosi svojevrsni teret jer većina ljudi na pomen filma Barbie odmah misli da zna kako će ostvarenje izgledati i kojim će se temama baviti. Međutim, kada znamo da scenario i režiju potpisuje Greta Gerwing, nismo sigurni da su u pravu. Inače, Barbie je prvobitno trebalo da igra Amy Schumer, ali je slavna komičarka odbila ovu ulogu jer joj se nije dopao načina na koji je popularna lutka prikazana. Saradnju sa Gretom odbila je i scenaristkinja Diablo Cody jer joj se takođe nije sviđalo u kom pravcu se razvija ideja.

Tekst: INJournal magazin
Foto i video: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top