Kako da znate koji je tretman za obrve najbolji za vas

Vreme tankih obrva odavno je prošlo, a polako se pozdravljamo i s trendom preterano naglašenih obrva koje najviše podsećaju na čokolande bananice. To ipak ne znači da je kolektivna opsesija obrvama završena. Naprotiv, uredne obrve prirodnog izgleda itekako su poželjne, pa nam se poslednjih godina nudi sve više tretmana koji obećavaju savršene rezultate. U skladu sa tim, nije uvek lako odabrati odgovrajući tretman. Kako bismo vam olakšali izbor, u nastavku vam predstavljamo najpopularnije tehnike. I znajte, ne morate da se odlučite samo za jednu, mnoge odlično funkcionišu zajedno.

ČUPANJE I ŠIŠANJE
Najstariji metod sređivanja obrva podrazumeva čupanje dlačica pincetom i šišanje kako bi se dobio oblik koji najviše odgovara vašem licu. Ovaj tretman svako može da uradi sam kod kuće, međutim, ako niste vešti s pincetom i makazicama, najbolje je da posetite profesionalca. Na taj način izbegavate opsnost da uklonite previše dlačica, a rezlati će trajati između 4 i 6 nedelja.
Kome je namenjen ovaj tretman: oblikovanje obrva čupanjem i šišanjem najuniverzalnija je metoda, koja je manje-više potreban svima, a odlično funkcioniše i u paru s drugim tretmanima s ove liste. Ukoliko nemate veće nedostatke, odnosno ako prethodno niste previše istanjili ili skratili obrve, ovaj tretman može biti sasvim dovoljan za vas. Oni koji žele da dodatno naglase obrve, mogu ga kombinovati s farbanjem ili brow lamination procedurom.

ČUPNJE OBRVA KONCEM
Threading ili čupanje obrva koncem stara je indijska tehnika koja je poslednjih godina sve popularnija i u zapadnim zemljama, pa i kod nas. Rezultati koji se postižu identični su kao i kod čupanja pincetom, ali konac mnogo manje iritira kožu zbog čega je idealna opcija za osobe sa osetljivom kožom. Osim toga, ovaj tretman je bezbolan što je još jedna važna prednost.
Kome je namenjen threading: ovo je još jedan univerzalan tretman koji je potreban svima. Najveću prednost od ovog tretmana imaće osobe sa suvom i osetljivom kožom, kao i osobe sa gustim i jakim obrvama za koje čupanje pincetom može da bude itekako bolno.

DEPILACIJA VOSKOM
Depilacija voskom podrazumeva nanošenje tankog sloja toplog voska na područje s kojeg se uklanjaju dlačice, a zatim i njegovo brzo povlačenje. Kada se uradi kako treba, depilacijom se dlačice uklanjaju iz korena, u suprotnom može da dođe do njihovog lomljenja. To je i glavni razlog zbog čega bi ovaj tretman trebalo da uradite kod profesionalca, a ne kod kuće. Rezultati obično traju 2 do 3 nedelje.
Kome je namenjen tretman: uklanjanje dlačica voskom idealan je za oblikovanje obrva kod devojaka s gustim i jakim dlakama jer je proces mnogo brži od klasičnog čupanja pincetom.

FARBANJE OBRVA
Ovaj tretman radi se bojama specijalno formulisanim za farbanje obrva, a traje svega nekoliko minuta. Na ovaj način dobijaju se gušće i naglašenije obrve, a tretman bi trebalo ponoviti nakon 3-4 nedelje.
Kome je namenjen tretman: farbanje je idealna opcija za devojke koje imaju lep oblik obrva, ali žele dodatno da ih naglase nešto intenzivnijom bojom. Na ovaj način postiže se i efekat gušćih obrva jer svi mi imamo sitne bebi dlačice koje se inače ne vide, ali postaju vidljive kad se ofarbaju. Mada ovom metodom može da se postigne i efekat nešto debljih obrva, ukoliko se ofarba i deo kože oko obrva, farba sa kože skida se nakon nedelju dana zbog čega nije idealno rešenje.

MICROBLADING
Microblading ili japansko iscrtavanje obrva spada u vrstu tetovaže koja se izvodi tako što se iscrtavaju tanke linije koje imitiraju dlačice. Obično se radi u dve faze jer je oko mesec dana posle izvođenja prvog tretmana potrebna korekcija. Nakon toga, rezultati obično traju 12-18 meseci.
Kome je namenjen tretman: ovo je za sada najbolje rešenje za devojke koje su čupanjem nepovratno istanjile ili skratile obrve. Ukoliko se profesionalno uradi, microbleding vam može omogućiti da dobijete obrve savršenog oblika, gustine i boje bez obzira na stanje vaših prirodnih obrva.

BROW LAMINATION
Jedan od trenutno najpopularnijih tretmana izvodi se tako što se na obrve nanose specijalno kreirani gelovi i kreme koji omekšavaju i podižu dlaku. Po potrebi, u sklopu tretmana može da se uradi i farbanje. Nakon tretmana obrve se obično nose začešnjane na gore, mada ih možete počešljati i na stranu za još prirodniji izgled. Cilj tretmana je da se dobiju guste i uredne obrve koje jesu naglašene, ali i dalje izgledaju prirodno. Efekat traje 4-6 nedelja, nakon čega se radi novi tretman.
Kome je namenjen brow lamination: tačan odgovor je svima. Devojke s tankim i retkim obrvama postići će efekat debljih i gustih obrva dok će one s gustim i jakim obrvama dobiti uredan izgled i besprekornu definiciju. Verujemo da će mnoge obradovati i podatak da ova procedura vizuelno podiže kapak i samim tim, po sličnom principu kao tretman botoksom, podmlađuje lice. Ovo je odlično rešenje za devojke sa spuštenim kapcima, koje će sigurno primetiti najveću promenu nakon tretmana.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @sarahnelsonmakeup
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top