Lip contouring je najnoviji trend sa TikToka koji nam pruža efekat punijih usana

U poslednjih godinu dana, svi make-up trendovi uglavnom se vrte oko toga da postignemo što prirodniji i blistaviji ten i da naglasimo usne. U skadu sa tim, imali smo veliki povratak mat karmina, zatim sjajeva za usne i olovaka koje su nekoliko nijansi tamnije od ruževa, a ovog proleća sa TikToka stiže nam i lip contouring trend. Konturisanje usana ima za cilj da naglasi usne koje, zahvaljujući kombinovanju svetlijih i tamnijih tonova, izgledaju punije i zavodljivije. Pored toga, ova tehnika nam omogućava da korigujemo oblik usana, ukoliko one nisu asimetrične.

KAKO KONTURISATI USNE?

Usne možete konturisati na dva načina, u zavisnosti od toga koliko želite da ih naglasite, a u oba slučajeva biće vam potreban kremasti ili bronzer u stiku. Birajte nijanse koje su tri do četiri tona tamnije od vaše kože i za početak uokvirite usne bronzerom. Ukoliko koristite kremastu teksturu, bronzer možete direktno naneti na usne dok je bronzer u stiku najbolje naneti odgovarajućom četkicom. Nanesite ovaj proizvod malo iznad kupidonovog luka i sredine donjih usana kako biste vizuelno povećali usne. Važno je da bronzer lepo izblendate kako ne bi postojali oštri prelazi. Za dnevnu varijantu, biće dovoljno da preko nanesete sjaj za usne dok za večernju možete nadograditi ovaj look.

@anabunnyfaye

lip contour + lip oil <3

♬ original sound – OMA

Kada želite nešto naglašenije usne, nakon nanošenja bronzera, uokvirite ih odgovarajućom olovkom u braonkastoj nijansi a potom stavite i ruž koji je dve do tri nijanse svetliji od olovke. Na kraju, nanesite sjaj ali samo na sredinu usana. Mi vam predlažemo da birate mat ruž jer će kombinacija mat i sjajne teksture dodatno naglasiti vaše usne i stvoriti veći volumen. Ako želite još naglašenije usne, stavite hajlajter na kupidonov luk i na sredinu donje usne.

@ivistefanovaa

You don’t need a lip filler, you need a good contour. 😁 #contour #lipcontour

♬ original sound – DJ L BEATS

GREŠKE KOJE BI TREBALO DA IZBEGNETE

Da biste konturisali usne jako je važno da olovka bude tamnija od ruža, ali ne previše jer će izgledati neprirodno. Dakle, dozvoljeno je da dve, najviše tri nijanse bude tamnija. Takođe, vodite računa da birate nijanse koje najviše odgovaraju vašem tonu kože.

INJournal preporuka proizvoda

Tarte Cosmetics – Sculpt Tape Contour (Sephora)
Fenty Beauty by Rihanna – Match Stix Matte Contour Skinstick (Sephora)

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @walker_ash
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top