Mat ruževi su se vratili i izgledaju bolje nego ikad pre

Svi smo svesni toga da se trendovi konstantno smenjuju i vrte u krug, a protekle mesece obeležio je povratak Y2K mode. U skladu sa tim, ponovo smo počeli da nosimo kratke topove, nizak struk i kargo pantalone, a polako nam se vraćaju i beauty trendovi koje smo voleli na početku novog milenijuma. Jedan od njih svakako je mat ruž.

Nakon što su poslednjih sezona kremasti i sheer ruževi imali svoj trenutak, prošlog leta vratili smo se prozračnim sjajevima, a u 2023. godine ćemo ponovo nositi i mat ruževe. Ove formule bile su aktuelne i pre desetak godina kada smo takođe bili opsednuti mat puderima i konturisanjem lica, ali ako premotate film još malo unazad, shvatićete da su nekada bili zaštitni znak Pamele Anderson dok ih danas nose Beyonce, Zendaye, Zoe Kravitz, Kendall Jenner, Hailey Bieber i mnogi drugi.

Mat ruževe možete nositi samostalno ili u paru sa malo tamnijom olovkom, a mnogi šminkeri će vam preporučiti i da preko stavite malo sjaja. Oni su idealna dopuna svakog večernjeg looka, posebno kada nude varijantu iskombinujete sa efektno našminkamin očima. Sa mat nijansama slobodno se možete poigrati i tokom dana, posebno ako odlučite da spojite minimalističku šminku i ruž u intenzivnoj nijansi. Na taj način izgledaćete našminkano sa svega nekoliko proizvoda na licu.

Znamo da većina vas ima loše iskustvo sa mat ruževima koji izgledaju poput krede i imaju tendenciju da se ljuspaju, talože u uglovima i obodima usana, zatežu i, najgore od svega, isušuju. Međutim, najnovije formulacije pružaju besprekornu udobnost, ostaju na mestu satima i po pravilu sadrže negujuće sastojke. U nastavku smo vam izdvojili nekoliko proverenih favorita.

Sephora Collection – Cream Lip Stain Liquid Lipstick (09 Watermelon Slice)
L’Oréal Paris – Matte Lip Crayon (111 A little Chilli)
Dior – Rouge Ultra Care Liquid Lipstick (446 Whisper)
Chanel – Rouge Allure Liquid Powder (956 Invincible)
Aura – Mat kremasti ruž za usne Absolute Matte (638 Aura Babe!)
Catrice – Matt Pro Ink Non-Transfer Liquid Lipstick (010 Trust In Me)
Huda Beauty – Liquid Matte Ultra-Comfort Transfer-Proof Lipstick (Muse)
Rare Beauty – Lip Soufflé Matte Cream Lipstick (Flüssiger Lippenstift)
YSL – Rouge Pur Couture The Slim Velvet Radical Lipstick (302 Now Way Back)

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @allanaramaa, Promo
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top