Ovo su najvažnije makeup lekcije koje smo naučili od Francuskinja

One su umetnice nenametljivih makeup lookova i ma koliko to zvučalo kao stereotip, činjenica je da Francuskinje znaju da nose svoju šminku. Dovoljno je da jednom prošetate ulicama Pariza pa da shvatite da one u svakom životnom dobu izgledaju besprekorno. Njihova koža uvek je glatka i negovana, obrve su savršeno prirodne, a ten zrači zdravim sjajem. Ako imamo u vidu da su u ovoj zemlji nastali i neki od najvećih beauty brendova, kao što su L’Oréal, Guerlain ili Clarins, nećemo mnogo pogrešiti ako kažemo da postoji neraskidiva veza između Francuskinja i lepog izgleda, koju nije uvek lako dokučiti. Srećom, makeup artist iz Pariza, Ewa Ciezkowska, otkrila je šest makeup pravila kojih se Francuskinje uvek pridržavaju, a mi smo hvatali beleške.

NEGA JE PRVI MAKE-UP KORAK

Ako se pitate kako Francuskinjama polazi za rukom da uvek imaju sjajnu i blistavu kožu odgovor je mudro izgrađena beauty rutina. Za njih je nega uvek ispred makeupa zbog čega joj posvećuju mnogo pažnje. One koriste proizvode proverenog kvaliteta i prilagođene svojim godinama i tipu kože, redovno masiraju lice i ne preskaču odlaske na beauty tretmane.

CRVENI RUŽ JE POTREBAN U SVAKOM NESESERU

Kada se spomene francuski look, crveni karmin svima je prva asocijacija. I zaista, Francuskinje obožavaju crveni ruž pre svega iz praktičnih razloga, jer kada nanesete ovaj makeup proizvod istog trenutka izgledate našminkano bez obzira na to što niste konturisali lice ili niste stavili ajlajner.

Dior – Rouge Dior Couture Colour Lipstick, nijansa 999 Velvet (Sephora)

MUDRO UPOTREBITE MASKARU

One nikada ne preteruju sa šminkom niti dozvoljavaju da makeup bude upadljiviji od njihove ličnosti. Zato uvek nanoše tanak sloj maskare kako bi suptilno naglasile oči, a na taj način postižu i još jedan efekat – njihova sjajna koža uvek je u prvom planu.

Lancôme – Hypnôse maskara (Sephora)
Chanel – Le Volume De Chanel vodootporna maskara, nijansa brown (Sephora)

TEČNI PUDER NIJE NEOPHODAN

Kada posvećeno negujete kožu ne želite da nanosite makeup podloge koje će prekriti sav vaš trud i uz koje će vam koža izgledati neprirodno. Zato one u najvećem broju slučajeva preskaču upotrebu tečnog pudera i menjaju ga CC serumima ili toniranim kremama koje ujednačavaju boju tena i reflektuju svetlo tako da naglašavaju prirodnu lepotu njihove kože.

Ilia – Super Serum Skin Tint (Sephora)

KARMIN MOŽETE KORISTITI NA VIŠE NAČINA

Francuskinje su praktične i stoga ne žele da gube previše vremena na šminkanje niti na gomilanje proizvoda u neseseru. Zato svoj omiljni karmin najčešće nanose i na usne i na obraze, a neretko i na kapke. Na taj način za jako malo vremena mogu da stvore savršen monohromatski look.

TEČNE FORMULE SU UVEK BOLJI IZBOR

Postoje dva glavna razloga zbog kojih obožavaju tečne formule. Prvi je zato što ova šminka po pravilu ostavlja glossy efekat, a drugi je to što se lako nanosi prstima ili višenamenskom makeup četkom.

Rare Beauty – Soft Pinch Liquid Blush (Sephora)

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @juliesfi
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top