Pristupačni serumi sa retinolom koji deluju na sve znakove starenja kože

Kada govorimo o kozmetičkim anti-aging sastojcima, retinol je poslednjih godina sa razlogom na prvom mestu, pre svega zato što je veoma učinkovit i odgovara osobama svih tipova kože. Dermatolozi tvrde da bi ovaj derivat vitamina A trebalo da uključimo u beauty rutinu već nakon 30. rođendana jer će odložiti pojavu prvih bora, ali će vidno smanjiti i postojeće, pa se preporučuje i osobama u četrdesetim i pedesetim godinama. Osim što efikasno zaglađuje kožu, retinol ima i druge benefite, te je nezamenljiv u borbi protiv proširenih pora, tamnih fleka na licu i lošeg tonusa. Dodatna prednost ovog sastojka je što podstiče proizvodnju kolagena i pospešuje obnovu ćelija kože.
Iako je do skoro bio sastavni deo samo luksuznih krema i seruma, proizvode sa retinolom poslednjih godina možemo da nađemo i na policama drogerija po vrlo pristupačnim cenama koje većina može da priušti. U nastavku smo izdvojili nekoliko najefikasnijih preparata na koje možete da se oslonite.

Ključni sastojci: 0,5% retinola, skvalan, ulje jojobe
Brend The Ordinary odavno je poznat po učinkovitim proizvodima sa retinolom, čija je delotvornost naučno dokazana. U ponudi brenda možete pronaći i serume sa znatno većom koncentracijom retinola, ali nama je najdraža ova formula jer mahom nije praćena iritacijama, a pritom donosi sve prednosti ovog aktivnog sastojka. Serum sadži i skvalan i ulje jojobe tako da ujedno i hidrira i hrani kožu.

The Inkey List – Retinol serum (Sephora)

Ključni sastojci: 1,5% retinola, skvalan
Serum brenda The Inkey List sadrži 1% retinola i 0,5% aktivnog naprednog retinoidnog kompleksa – Granactive Retinoid za koji se pokazalo da daje mnogo efikasnije rezulatate u borbi protiv starenja kože od svih ostalih vrsta retinoida. Formula ovog seruma obogaćena je i skvalanom, čija je uloga da spreči pojavu iritacija i da hidrira kožu.

Ključni sastojak: čisti retinol
Adut brenda L’Oréal Paris odavno je dobio odlične recenzije od strane beauty blogera jer ima zavidan odnos cene i kvaliteta. U pitanju je serum koji sadrži čist retinol zbog čega daje brze rezultate na sve znakove starenja kože – od bora i gubitka elastičnosti do tamnih fleka.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @lizziebowker
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top