Manikir u kobaltno plavoj boji trenutno je najpoželjniji aksesoar

Ako premotate film osam meseci unazad setićete se da smo vam još na samom početku godine pisali o tome da će plava boja na noktima biti jedan od najvažnijih beauty trendova u 2022. I zaista, mnoge nijanse ove boje konstantno smo gledali na Instagrmu tokom zime i na početku proleća dok su im kasnije slavu ukrale pastelne nijanse i takozvani Bieber manikir. Međutim, kako leto odmiče tako se plava boja polako vraća u igru, i to ne bilo kakva plava već intenzivna kobaltna nijansa.

Ova boja neodoljivo nas podseća na morske dubine, pa je možda upravo to razlog njene trenutne popularnosti. Dovoljan je samo jedan pogled na nju da nam se odmah popravi raspoloženje, a psiholozi tvrde da ima umirujuće dejstvo. S druge strane već vekovima simbolizuje poverenje, odanost, mudrost, inteligenciju, veru, istinu i raj.

Kod ovog trenda najviše nam se dopada to što je plava boja dovoljno efektna da nam garantuje da će naši nokti biti primećeni, a opet i dovoljno univerzalna da je možemo nositi u svim prilikama. Ukoliko volite nail art imajte u vidu da je kobaltna nijansa samo po sebi upečatljiva pa je najbolje da je kombinujete sa drugim nijansama plave. Takođe uvek možete da isprobate French manikir ili minimalističke tačkice, srca i linije. Na fotografijama koje gledate imate svu potrebnu inspiraciju, a izvojili smo i nekliko lakoova za nokte koji su na samo klik od vas.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotofragija: @emenstudio_, @gel.bymegan
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top