Ovaj pristupačni serum sa hijaluronskom kiselinom je toliko dobar da se po jedna bočica proda na svakih 20 sekundi

Nedavno smo vam pisali o brendovima nove generacije koji su kupcima ponudili efikasnu preparativnu kozmetiku koja se po kvalitetu uglavnom ne razlikuju od preparata sa potpisom high end kuća dok je njena cena u rangu drogerijskih proizvoda. Najpopularniji među njima svakako je The Ordinary, koji se i prvi pojavio na tržištu, međutim, poslednjih godina pažnju beauty entuzijasta sve više privlači brend The Inkey List. Iako je osnovan pre samo četiri godine, britanski brend u svom asortimanu već sada ima 10-ak viralnih preparata, a najpopularniji među njima svakako je Hyaluronic Acid Serum. Proizvod sa 2% hijaluronske kiseline različitih molekularnih masa potrošači širom sveta toliko obožavaju da se po jedna bočica proda na svakih 20 sekundi, a na našem tržištu dostupan je u parfimerijama Sephora.

Ključni sastojci

Kao što smo već rekli, ovaj serum sadrži 2% hijaluronske kiseline različite molekularne mase koja prodire u različite slojeve kože i intenzivno je hidrira, zaglađuje i daje joj takozvani plumping efekat. Verujemo da vam je već dobro poznato da je hijaluronska kiselina zlatni standard kada je reč o hidrataciji jer osim što vlaži kožu, ona i zadržava vlagu u epidermu, nedozvoljavajući joj da ispari.
Drugi ključni sastojak seruma je jedinjenje Matrixyl 3000™ peptide koje promoviše prirodnu proizvodnju kolagana i vidljivo zateže kožu. Formula je obogaćena i sastojcima kao što su glicerin, koji takođe ima hidrirajuća svojstva, i ekstrakt korena rotkvice koji je moćan probiotik.
Inače, serum je na bazi vode i u velikoj meri se razlikuje od većine formula koje su suspendovane u silikonu i drugim petrohemijskim bazama.

Zbog čega potrošači vole Hyaluronic Acid Serum?

Znamo da najveći broj seruma sa hijaluronskom kiselinom ima laganu formulu, ali nije redak slučaj da su po malo lepljivi. U skladu sa tim, jedna od važnih prednosti ovog seruma jeste njegova vodenasto-gelasta tekstura koja se lako upija u kožu i ne ostavlja lepljive tragove. Naprotiv, imaćete utisak kao da nemate ništa na koži, a pritom će ona izgledati punije, zaglađeno i, naravno, hidrirano.
Ipak, ono što je najviše osvojilo potrošače jeste efikasnost ovog proizvoda koji prvenstveno intenzivno hidrira kožu i sprečava pojavu stanja kao što su suvoća ili dehidratacija. Osim toga, vremenom umanjuje vidljivost bora i finih linija na koži, ali i hiperpigmentacije, crvenilo, akne i druge upalne procese zbog čega je veoma popularan među tinejdžerima.

Kako bi trebalo da se koristi ovaj serum?

Hyaluronic Acid Serum pogodan je za osobe svih tipova kože, a možete ga koristiti i u jutarnjoj i u večernjoj beauty rutini. Za najbolje rezultate nanesite serum na lice i vrat odmah nakon čišćenja lica, a potom stavite drugi serum i kremu za lice ili samo kremu za lice, u zavisnosti od vašeg režima nege. Jako je važno da nakon upotrebe ovog seruma na lice nanesete kremu kako bi okluzivne supstance u njoj stvorile nevidljivi film i, slikovito rečeno, zaključale serum u kožu.

Savet za kraj

Serumi sa hijaluronskom kiselinom potrebni su u svakoj beauty rutini, bez obzira na godine i tip kože jer samo hidrirana koža može biti lepa i zdrava. Pravilnom hidratacijom čuvamo mladoliki izgled kože i sprečavamo prevremenu bojavu bora i finih linija na koži, ali i drugih oštećenja, kao što su hiperpigmentacije koje se takođe ubrajaju u znakove starenja kože. Oni su nam posebno potrebni tokom zimske sezone jer je naša koža u ovom periodu izložena konstantnom stresu, što zbog hladnoće kada smo napolju što zbog boravka u pregrejanim zatvorenim prostorijama u kojima je vazduh uglavnom suv.
Ako još uvek niste pronašli odgovarajući serum sa hijaluronskom kiselinom ili tek planirate da uvedete ovaj proizvod u svoj režim nege, Hyaluronic Acid Serum brenda The Inkey List može biti pravi izbor. Pre svega, ovo je jedan od najboljih seruma iz ove kategorije, a pritom ima veoma pristupačnu cenu. Sa ovim serumom možete biti sigurni da će vaša koža dobiti optimalnu hidrataciju, a dodatni bonus je to što zaglađuje kožu, promoviše proizvodnju kolagena i sprečava pojavu akni i hiperpigmentacija. Na kraju, reč je o serumu lagane teksture koji se jako lepo kombinuje sa svim ostalim proizvodima i aktivnim sastojcima tako da se prilagođava svakom režimu nege.

The Inkey List – Hyaluronic Acid Serum

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @carmensta.cruz, Promo
Tekst: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top