Novi trendovi u svetu pantalona zbog kojih ćete zaboraviti na omiljene farmerke

Dok su se u prethodnom periodu modni trendovi uglavnom vrteli oko raskošnih haljina, mini suknji i atraktivnih topova, tekuću godinu definitivno su obeležile svestrane pantalone. Ako premotate film nekoliko meseci unazad, shvatićete da su tokom proleća bili aktuelni krojevi sa spuštenim strukom, letos su se u modu vratile kargo pantalone dok smo jesen dočekali u kožnim i wide-leg modelima. U skladu sa tim, pred sam početak zimske sezone jasno je da će pantalone ostati jedan od glavnih trendova, koji će biti idealna alternativa ne samo za suknje i haljine, već i za svima omiljene farmerke. 
Naime, zimska sezona donosi nam nekoliko trendi modela, koji će nas naterati da često umesto za jeansom, posegnemo upravo za njima. Nove modele krasi moderan izgled, iako se sam početak svakog it modela krije u jednostavnim krojevima i klasičnim krojevima koji su trendi transformaciju doživeli u kombinaciji sa neočekivanim detaljima, kolorističkim izborima ili pomakom u dizajnu. Među različitim krojevima koji nam se poslednjih nedelja nude, izdvojila su se šest modela koji će začiniti svaki zimski ormar i look.

Loose Taper modeli

U poslednjih nekoliko godina, modni svet bio je opsednut trendovima koji su bili aktuelni krajem 90-tih i početkom novog milenijuma, a iako će isti uticaj ostati prisutan i u 2023, već je izvesno da će modna elita polako početi da se okreće i modi iz 80-tih. Imajući to u vidu, ni malo nas ne čudi što će u narednim mesecima sve popularnije biti takozvane loose pantalone, odnosno modeli ležernog kroja sa nogavicama koje su sužavaju.

Wide-leg krojevi

Opušteni wide-leg krojevi prisutni su na modnom radaru još od prošle godine, a ništa se neće promeniti ni naredne zime. Mada dolaze u mnogo različitih varijanti i sve su poželjne, zlatno pravilo glasi – što šire nogavice, to bolje.

DRIES VAN NOTEN,
net-a-porter.com

Kožne pantalone

Već smo vam pisali o tome da su kožne pantalone jedan od najpoželjnijih jesenjih komada, a ostaju atuelne i tokom zime. Za razliku od ranijih godina kada su ovi modeli uglavnom bili rezervisani za ljubitelje glam rock estetike, danas su prešli u potpuno novu stilsku kategoriju pa ih rado nose čak i devojke koje preferiraju klasiku. Jedan od najvažnijih razloga za ovakav obrt svakako je činjenica što ovi komadi više ne dolaze samo u paru sa uskim krojevima, koji su rezervisani uglavnom za clubbing i druge večernje izlaske, već nam se nude i mnoge druge varijatne prikladne za gotovo sve prilike.

MAX MARA STUDIO,
cena: 51.993 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 34.990 din.

Kargo modeli

Zajedno sa Y2K trendovima na modnom radaru našle su se i kargo pantalone. U skladu sa tim, prisutne su u gotovo svim kolekcijama za narednu sezonu, a odavno su zauzele mesto i u ormarima naših omiljenih Insta devojaka. Za razliku od 90-tih i 2000-tih godina kada su ih mahom nosili pripadnici mlađe generacije u spoju sa opuštenim outfitima, ovog puta kargo pantalone mogu postati sve što poželite.

Tanke pruge

Ne znamo da li ste primetili, ali klasičan pinstripe print vratio se ove sezone na velika vrata. Očekivano, najlešće ga viđamo na pantalonama i blejzerima, a nama se ovaj trend dopada jer je pogodan za sve prilike.

Zvoncare

Nastale pre pola veka, zvoncare se vraćaju u modu na svakih nekoliko sezona, a ove zime biće jedan od glavnih trendova. Najbolje izgledaju u paru sa pletivom, a nama se posebno dopadaju modeli u crnoj boji.

MASSIMO DUTTI,
cena: 9.990 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @tamara
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top