Evo kakve ćemo obrve nositi sve do kraja godine

Nije prošlo mnogo vremena od perioda kada smo svi težili da imamo što naglašenije obrve sa lukom koji počinje da se spušta na tačno određenom mestu (druga trećina kapka) i sa savršeno popunjenim svim prazninama. Ovaj trend inspirisao je kreiranje čitavog niza proizvoda za obrve, kao što su pomade, senke, gelovi ili ajlajneri, ali i procedura, među kojima je najpopularniji microblading.
Međutim, trendovi u svetu makeupa kretali su se poslednjih godina u smeru koji bismo mogli da nazovemo manje je više pa danas svi težimo da naša koža izgleda što prirodnije, karmine smo zamenili sjajevima a obrve češljamo na gore. Za razliku od pomenutog perioda kada su svi želeli da imaju identičan oblik obrva, današnji trend zagovara prirodni izgled te je najpopularniji tretman brow lamination. Šta više, svet lepote polako počinje da se kreće u potpuno suprotnom smeru pa prognoze govore da se vraćaju tanke obrve koje su se nosile 90-tih godina.
U nastavku vam otkrivamo pet najvećih trendova u svetu obrva koje ćemo nositi u 2023. godini.

Laminirane obrve

Ovo je vodeći trend u poslednjih nekoliko godina koji će dominirati i u narednim mesecima. Već smo vam pisali o tome kako izgleda tretman, a čitava priča vrti se oko toga da se obrve tretiraju kremama i gelovima koji omekšavaju dlaku zbog čega kasnije možete lako da ih začešljate i postavite na mesto koje želite. Cilj je da se dobiju guste i uredne obrve koje izgledaju potpuno prirodno. Efekat traje mesec dana nakon čega se radi novi tretman. U pitanju je veoma praktična procedura jer kasnije uglavnom nećete morati da koristite nijedan drugi proizvod, naročito za dnevnu varijantu. Sve što će biti potrebno jeste da začešljate obrve na gore ili na stranu. Osim tretmana, za postizanje ovog efekta kod kuće možete koristiti i neki od inovativnih proizvoda, koji uglavnom dolaze u formi gela ili voska.

Anastasia Beverly Hills – Brow Freeze Extreme Hold Laminated-Look Sculpting Wax (Sephora)
Benefit – Fluff Up Brow Flexible Brow-Texturizing Wax (Sephora)

Ravne obrve

Kako je Emily in Paris postala omiljena serija među ženama tako su sve popularnije ravne obrve kakve ima Lilly Colins. Sličan oblik ima i model Rosie Huntington-Whiteley, s tim što su njene obrve mnogo manje naglašene. Iako ovakve obrve najbolje stoje devojkama kojima je to prirodan oblik, ali ako želite da se zabavite i vešti ste u iscrtavanju, lako možete da isprobate trend. Sve što je potrebno jeste da odgovrajućom olovkom ili senkom popunite luk ispod obrva odnosno da produžite prirodni oblik donjeg dela obrva.

Tanke obrve

Da, tako je – tanke obrve se vraćaju, što je možda i logičan sled događaja ako imamo u vodu da ponovo nosimo sve vodeće beauty i modne trendove iz perioda 90-tih i sa početka novog milenijuma. Tanke obrve već nose Rihanna i Bella Hadid, a odlično izgledaju u paru sa tretmanom laminacije. Ipak budite oprezni sa čupanjem jer, kao što znate, kada se jednom počupaju, obrve veoma teško kasnije izrastu.

Izblajhane obrve

Ovo je verovatno najsmeliji trend sa liste, a nastao je kao reakcija na prenaglašene obrve. Verovatno ste već videli da su trend isprobele Kendall Jenner, Megan Fox i Lady Gaga pa ako ste dovoljno hrabri za eksperimentisanje, poigrajte se i vi. Mnogi stručnjaci predviđaju da će izblajhane obrve postati vrlo popularne i da ćemo u narednim mesecima imati mnogo novih proizvoda za izbeljivanje obrva.

Prirodne obrve

Trend prirodnih obrva direktna je posledica pandemije i lockdowna. Mnoge devojke su tokom karantina odustale od svoje rutine i shvatile da im prirodne obrve najbolje stoje. S tim u vezi, sve su popularniji proizvodi koji podstiču rast obrva, a ako želite da im date definiciju, možete koristiti bezbojne gelove i precizne olovke kako biste popunili eventualne praznine.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @dizdar_el
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top