Osam hair trendova koji će dominirati u 2023. godini

Kosa je oduvek bila jedan od najvažnijih beauty segmenata, što je i logično ako imamo u vidu da je važan deo imidža svake žene i da odgovarajuća frizura i boja mogu da učine da izgledamo mlađe, mršavije i, naravno, lepše. U skladu sa tim, pregled trendova za 2023. godinu iz oblasti lepote poćinjemo upravo sa frizurama. Ako redovno pratite dešavanja u beauty svetu, onda vam je verovatno jasno da su nam se u prethodnih 12 meseci vratile mnoge frizure koje su naše mame i bake nosile 70-tih godina, zatim trendovi iz 90-tih godina kojih kao da ne možemo da se zasitimo, a kada je reč o koloritu, već nekoliko godina svedočimo velikom comebacku različitih varijanti crvene i plave boje kose.
A šta ćemo imati na meniju u 2023. godini? Pre svega, žene će i dalje biti spremne da eksperimentišu sa kosom i da isprobavaju smele boje i frizure. S druge strane, zadržaće se imperativ zdrave i negovane kose, a koje će se frizure i koloriti najčešće tražiti u salonima, pogledajte u nastavku.

Candlelit Brunette

Smeđa boja sa zlatnim pramenovima trenutno je jedan od vodećih trendova koji već nose Hailey Bieber, Zendaya i Kaia Gerber. Ovo je odlična varijanta za brinete koje žele da posvetle svoju boju ili plavuše koje žele da pređu na tamniju stranu. U zavisnosti od aktuelne boje kose, ova varijanta postiže se balayage ili reverse balayage tehnikom (balayage podrazumeva svetlije pramenove na tamnijoj kosi, a obrnuti balayage izvlačenje pramenova koji su tamniji od kose). Nijansa smeđe priagođava se boji lica dok su svetli pramenovi uvek u toplim nijansama plave, kao što su zlatna ili boja meda.

Bixie

Dok je na početku tekuće godine apsolutni hit bila mixie frizura, ovog puta vladaće trend bixie varijante. U ptanju je nešto blaža i uglavnom duža verzija prethodnog trenda, koja je zapravo hibrid između pixie frizure i boba. Svakako da ni ovo nije jedna od onih frizura koju može da ponese svaka žena, a iako frizeri tvrde da dobro funkcioniše sa svim tipovima kose, nama se čini da malo bolje stoji ženama koje imaju nešto gušću kosu. Održava se lako, a sve što će vam trebati od proizvoda jesu mat pomada ili vosak.

Nova era blondina

Mada je plava boja kose večni trend, svaka sezona donosi nam neku novu verziju ove boje. Tako smo prethodnih godina imali pravu poplavu hladnih nijansi plave dok će sledeće godine veliki povratak imati tošla žuta varijanta, koja je bila aktuelna 90-tih godina. Ovu boju možete nositi i u kombinaciji sa pramenovima, ali imajte u vidu da ona zahteva odlazak kod frizera na svake 3-4 nedelje. Osim toga, plava je najzahtevnija boja kada je reč o nezi, pa budite spremni da uložite u kvalitetne šampone, regeneratore i maske kako vi vaša kosa ostala zdrava i sjajna uprkos čestom farbanju.

Bob

Već smo navikli da je bob iz godine u godinu na listi vodećih trendova, što nas ni malo ne iznenađuje ako imamo u vidu da je u pitanju frizura koja dobro stoji svim ženama. Iako su sve varijante boba i dalje poželjne, najaktuelnije će biti verzije iz 70-tih godina koje dolaze u paru sa volumenom. Naime, za razliku od sleek boba koji smo mahom nosili poslednjih sezona, sada je vreme za preokret. Da biste postogli ovaj look, trebaće vam neki od proizvoda za volumen novije generacije, a kosu možete prelomiti velikom četkom ili toplim viklerima.

Smeđa kosa sa visokim sjajem

Jednobojne smeđe varijante ostaju u igri i to u svim verzijama – od svetlosmeđih tonova, preko opcija sa svetlijim krajevima do dubokih braon boja. Jedino je važno da izaberete nijansu koja odgovara vašem tenu, a generalno pravilo glasi da bi žene svetlije puti trebalo da izbegavaju hladne i jako tamne tonove, odnosno da biraju nešto toplije i svetlije varijante. S druge strane, onima sa maslinastim tenom najviše će odgovarati duboke braon boje. Međutim, braon kosa poželjna je samo ukoliko je zdrava i sjajna, pa ukoliko želite da zakoračite na teritoriju brineta naoružajte se tretmanima za kućnu negu, a posebno će biti poželjni prelivi i gloss tretmani u salonima.

Shag

Ovo je jedna od frizura iz 70-tih koja ponovo ima svoj trenutak. Iako je shag popularan već nekoliko sezona, ovog puta biće najpopularnija njegova duga varijanta koja podrazumeva mudro pozicionirane slojeve kako bi se dobio što bolji volumen. Uglavnom dolazi u paru sa šiškama, dužim ili kraćim, a cela fora je u tome da ovu frizuru nosite razbašureno i ne preterano uredno.

Cherry

Ni crveni tonovi ne idu nikud u 2023. godni, a najaktuelnija će biti topla i duboka boja višnje. Kod ovog kolorita takođe je jako važna nega, a pre svega mudar izbor šampona kako se kolorit ne bi mnogo promenio do narednog farbanja.

Mullet

Kao što smo vam već rekli, žene će nastaviti da eksperimentišu sa kosom u narednoj godini, pa je mullet još jedna hrabra frizura koja će se često nositi. U pitanju je stepenasta frizura koja je bila aktuelna tokom 70-tih i 80-tih kada su je podjednako često nosili i muškarci i žene. Ona definitivno nije za svakog jer znatno bolje funkcioniše sa gustom nego sa tankom i ravnom kosom, a da biste je poneli potrebno vam je samopouzdanje sa velikim S. Ukoliko ste dovoljno hrabri da isprobate mullet, dobićete frizuru koja nije zahtevna za održavanje, pa će vam uz minimalan trud kosa uvek dobro izgledati. Slično kao sa shag frizurom, poenta priče je u spontanosti zbog čega će biti dovoljno da nakon pranja prosušite kosu fenom dok prstima prolazite kroz nju (da biste dobili potreban volumen), a zatim da na krajeve nanesete odgovarajući preparat za stilizovanje.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @rosiehw
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top