Ove boje za kosu obeležiće 2023. godinu

Od svih hair trendova koje volimo da isprobavamo, uvek nam je najdraže eksperimentisanje s koloritom. To je i logično ako imamo u vidu da su trendovi u bojenju kose poslednjih nekoliko godina sve zabavniji, a ni 2023. neće biti izuzetak. Od tiramisu kose pa sve do bakarnocrvene, koju su već isprobale Gigi Hadid i Kendall Jenner, postoji mnogo opcija koje možete da izbereze ukoliko planirate da promenite boju u narednim mesecima. Bez obzira na to da li volite prepoznatljive boje ili suptilne pramenove, među novim trendovima sigurno ćete naći kolorit po svojoj meri. Nastavite da skrolujete.

Bakarnocrvena

U 2023. godini biće aktuelne sve nijanse crvene – od vatrenocrvene i bordo pa sve do tople kestenaste. Ipak, najpopularnija će biti boja bakra koja je možda i najpraktičnija crvena nijansa. Ovaj kolorit lako može da se postigne i kod plavuša i kod brineta, a pritom nije posebno zahtevan za održavanje. Bakarnocrvenu boju već su ponele Gigi Hadid, Kendall Jenner i Emily Ratajkowski, a verujemo da će se ovom klubu uskoro priključiti i druge javne ličnosti i influenseri.

Preporuka proizvoda za negu

Candlelit brunette

Ako priželjkujete nešto suptilniju promenu, ovaj trend može biti pravi izbor za vas. Za postizanje candlelit brunette koriste se niskokonstrasni tonovi koji daju toplinu i reflektuju svetlost pa kosa izgleda kao da blista pored vatre ili sveće (zbog čega i nosi ovaj naziv). Odlična je varijanta za brinete koje žele da posvetle kosu ili da dodaju dimenziju svojoj boji.

Preporuka proizvoda za negu

Barbie Blonde

Otkako je najavljen film Grete Gerwig – Barbie, čija nas premijera očekuje u julu, opsesija ovom lutkom ne prestaje. Tako smo prošle godine u svetu mode i make-upa imali pravu pomamu za barbiecore estetikom dok nas u narednim mesecima očekuje sve veća popularnost plave boje kose. Veruje se da će ovaj trend dostići svoj zenit upravo tokom leta, a ukoliko planirate da pređete u tim barbie plavuša, imajte u vidu da ovo nije ledenoplava boja, kako se obično misli, već nešto toplija zlatkasta varijanta.

Preporuka proizvoda za negu

Gemini Hair

Ovo je definitivno najzabavniji trend u ovoj godini, koji će isprobati samo istinski ljubitelji transformacije. Kao što mu samo ime kaže, gemini hair podrazumeva kosu u dve boje, od kojih je jedna uglavnom prirodna, a druga dolazi u nekoj od intenzivnoj nijansi. Ako imate tamnu boju kose, najbolje je da se poigrate sa roze, ljubičastom, zelenom ili plavom bojom, a uz svetlu kosu najbolje će se slagati plava, zelena, crvena, žuta i ​​crna boja. Imajte u vidu da ovaj kolorit zahteva pažljivo odžavanje i upotrebu proizvoda koji će intenzivno hidrirati i nahraniti kosu.

Preporuka proizvoda za negu

Glossy brinete

Ovaj trend prisutan je već nekoliko sezona i odličan je dokaz da braon boja ne mora da bude dosadna. Ukoliko ste prirodna brineta, za željeni efekat sjaja trebalo bi da se pobrinete da intenzivno hidrirate kosu pomoću maski, seruma i ulja. S druge strane, ako farbate kosu potrebno je da koristite smeđu boju hladnog tona kako biste postigli staklasti finiš.

Preporuka proizvoda za negu

Peachy Rose

Još jedan trend za ljubitelje eksperimenata i transformacije. Odlična je opcija za leto kada svi volimo da se zabavljamo sa beauty trendovima. Iako se ova boja najlakše postiže na plavoj kosi, nije nemoguće da se postigne ni kod tamnijeg kolorita. Naravno, kosu ćete prethodno morati da obojite u svetliju nijansu, što je i dobra stvar jer će se ova breskvasto-roze boja svakako ispirati sa svakim pranjem. Naravno, podrazumeva se da ovaj trend zahteva i posvećenu brigu o hidrataciji kose.

Preporuka proizvoda za negu

Tiramisu hair

Za kraj smo ostavili trend o kom smo vam već pisali, a koji već nose mnoge slavne žene. Tiramisu hair zapravo podrazumeva plavu boju kose sa prirodnim korenom i mudro pozcioniranim pramenovima koji vašoj boji daju potrebnu dimenziju. Dublja je od ledeno plave, ali svetlija od boje meda pa je savršen izbor za one koji žele da postignu efektnu promenu i boju koja će njihovoj kosi dati dubinu. Dodatni bonus ovog trenda jeste lakoća održavanja odnosno činjenica da nećete morati da izvlačite pramenove najmanje šest meseci, a možda i godinu dana. Sve što je potrebno jeste da boju, s vremena na vreme, osvežite odgovarajućim prelivom.

Preporuka proizvoda za negu

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @hoskelsa
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top