Vladavina oversized blejzera nastavlja se i ove jeseni, izdvojili smo najbolje modele iz aktuelnih kolekcija

Oversized blejzeri prešli su dugačak put od alternativnih komada odeće koje su najčešće nosile skandinavse ikone stila do klasika bez kojih ne možemo da zamislimo prelaznu sezonu. Dok smo do pre samo 10-ak godina predimenzionirane siluete uglavnom gledali na blogovima i Instagram profilima devojaka sa krajnjeg severa Evrope, one su se u međuvremenu uvukle u ormare svih žena, ili bar onih koje prate modu. Ovakav razvoj situacije potpuno je logičan ako imamo u vidu da ovi modeli uvek izgledaju šik i atraktivno i da svakom stajlingu daju cool vajb. Kada svemu tome dodamo i činjenicu da odlično funkcionišu i sa ležernim i sa poslovnim stajlinzima, onda vam je jasno da sa njima praktično uvek imate modni bingo.

Ako nas pitate, ne postoji pravo vreme ni mesto za oversized blejzer jer se on prilagođava poput kameleona, pa je jednako poželjan i u kancekariji i u diskoteci, a nećete pogrešiti ni ako ga ponesete kada vikendom krenete u shopping. Na svestranost ovog komada nedavno su nas podsetile zvanice na Nedelji mode u Kopenhagenu koje smo konstantno viđali u predimenzioniranim sakoima. U duhu nove sezone, svoje omiljene modele uglavnom su kombinovale sa šortsevima, zatim teksas sunjama, a neretko su nosile i oversized odela.

Predimenzionirani sako svakako je komad koji je potreban u svakom ženskom ormaru tokom jesenje sezone, a ako ste planirali kupovinu novog modela, tu smo da vam olakšamo život. Pregledali smo aktuelnu ponudu svih najpopularnijih brendova i pronašli 30 odličnih modela za svaki budžet. Naši favoriti čekaju vas u nastavku.

INJournal izbor

MASSIMO DUTTI,
cena: 19.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 19.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 19.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 34.990 din.
ZAGID&VOLTAIRE,
cena: 70.790 din.
VICTORIA BECKHAM,
cena: 143.990 din.
WEEKEND MAX MARA,
cena: 54.990 din.
MAGDA BUTRYM,
mytheresa.com
ACNE STUDIOS,
mytheresa.com
THE FRANKIE SHOP,
mytheresa.com
SAINT LAURENT,
mytheresa.com

Tekst: Ivana Nikolić
Nasovna fotografija: @lara_bsmmn
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top