Ovi modeli patika nikada ne izlaze iz mode

Patike su prešle dug put od obuće koja je rezervisana samo za teretanu i odlazak u prirodu do današnjeg statusa cool komada koje nosimo bukvalno svuda – od kancelarije do gradskih dešavanja. Tome su najviše doprineli kultni modeli sa potpisima Yeezy, Balenciaga ili New Balance x Aimé Leon Dore za koje je lista čekanja nekad slična kao za Birkin torbu. Međutim, daleko od trendi modela za kojima opsesija vlada sezonu ili dve, a onda ih svi zaborave, posetoje patike koje su uvek aktuelne i koje iz godine i godinu viđamo na stopalima modnih insajdera. Pritom za njihovu kupovinu ne morate da čekate mesecima niti da odete u minus na kartici. U pitanju su modeli koji su izdržali test vremena, a dovoljno su praktični da ih možete nositi na bezbroj različitih načina.
Mi smo u nastavku izdvojili pet takvih brendova i modela, koji su dovoljno svestrani da ćete moći da ih nosite i u godinama koje dolaze i zbog čije se kupovine sigurno nećete pokajati. Nema na čemu.

Converse Chuck Tailor All Star 70

Vreme je odavno pokazalo da su Converse All Stars modeli najbolja investicija kada je reč o patikama. Razlog je jednostavan – nikad ne izlaze iz mode i lako se kombinuju sa različitim stilovima garderobe. Ako pritom kupite crni model, koji se najmanje haba, budite sigurni da ćete ga nositi godinama.

CONVERSE CHUCK TAYLOR ALL STAR,
cena: 6.799 din.
CONVERSE CHUCK TAYLOR ALL STAR,
cena: 6.399 din.
CONVERSE CHUCK TAYLOR ALL STAR,
cena: 6.399 din.

New Balance

Kada je reč o New Balance patikama nije lako odlučiti se za jedan model. U prethodnih nekoliko sezona najpopularnije su svakako bile njihove 550 patike, a oko nedavno lansiraog 9060 modela trenutno se stvara veliki hype. S druge strane, imamo kultne 530 i 574 modele sa kojima nikad nema greške. O trenutno aktuelnim New Balance patikama nedavno smo vam i pisali, a za koji god model da se odlučite nećete pogrešiti.

NEW BALANCE 550,
farfetch.com
NEW BALANCE 9060,
farfetch.com
NEW BALANCE 574,
cena: 10.999 din.

Adidas Gazelle

Činjenice je da su Adidas Samba već mesecima najaktuelnije patike među modnim insajderima, međutim, Gazelle model podjednako je retro i neutralan, a pritom je mnogo lakše doći do njega. Pored toga, Gazelle patike takođe doživljavaju svojevrsnu renesansu, kako zbog toga što ih voli Harry Styles tako i zbog relativno sveže kolaboracije sa brendom Gucci. Sličnog dizajna su i Campus modeli pa nećete pogrešiti ni ako se odlučite za njih.

ADIDAS GAZELLE,
farfetch.com
ADIDAS GAZELLE,
farfetch.com
ADIDAS GAZELLE,
farfetch.com

Veja

Brend koji nudi održive veganske patike možda nema tako dugu istoriju kao ostali sa naše liste, ali nudi podjednako svevremene modele. Reč je o praktičnim minimalističkim patikama koje obožavaju slavne ličnosti i modni insajderi, a nedavno nam je i Brana Antović otkrila da ih rado nosi svakog proleća.

Superga 

Platneni Superga modeli odavno su stekli status patika koje se najbolje slažu sa prolećnim haljinama, ali na fotografiji iznad možemo da se uverimo da podjednako dobro funkcionišu i sa odelima. Reč je o verovatno najuniverzalnijim patikama, a danas su dostupne i kožne verzije.

SUPERGA,
farfetch.com
SUPERGA,
farfetch.com
SUPERGA,
farfetch.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @aude_julie
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top