Ovih osam frizura obeležiće predstojeće leto

Ako postoji jedno godišnje doba kada volimo da eksperimentišemo sa frizurama, to je svakako leto. Naravno, najtoplije doba godine nosi sa sobom i određene izazove, koji se prvenstveno odnose na oštećenja kose od UV zraka, mora i hlora iz bazena, međutim, bezbrižna atmofera koju donosi inspiriše nas da se okrenemo jednostavnim, ali chic frizurama. Ovo je period godine kada želimo da se što manje koristimo fenove i prese za kosu i da prihvatimo svoju prirodnu teksturu, a pritom su nam potrebne frizure koje mogu da prežive visoke temperature i sa kojima možemo da odemo u kacelariju, a potom i na koktele sa prijateljima.
Upravo će takvi hair trendovi biti aktuelni u narednim mesecima, a mi vam u nastavku predstavljamo sve frizure i boje za kosu koje će obeležiti predstojeće leto.

Prirodne teksture

Već nekoliko godina zaredom aktuelna je prirodno kovrdžava kosa, a sada idemo i korak dalje. Ovaj trend podrazumeva prihvatanje sopstvene teksture, kakva god da je vaša kosa. S tim u vezi, jako je važno da u dogovoru sa vašim frizerom izaberete frizuru koja najviše odgovara vašem tipu kose pa kasnije maltene nećete morati da je stilizujete. Sve što će biti potrebno jeste da nakon pranja nanesete odgovarajući prpizvod za stilizovanje i da osušite kosu.

Boxy bob

Još početkom godine pisali smo vam da će ova frizura obeležiti 2023, a sada je ovaj scenario već izvestan. Naravno, čitav hype oko boxy boba nastao je kada je Hailey Bieber ponela ovu frizuru, a njena najveća prednost je to što uvek izgleda šik i uglađeno praktično bez truda.

Blagi talasi

Lagano prelomljena kosa večiti je letnji trend koji dobro funkcioniše u paru sa svim tipovima i dužinama kose. Ovaj look najlakše ćete postići ukoliko krajeve prelomite figarom, a kasnije možete koristiti i neki od proizvoda za stilizovanje ukoliko želite da vaša frizura izgleda uglađeno.

Plava kosa

Kao i svakog leta, i ove godine će veliki broj žena odlučiti da posvetli svoju kosu pa će tako plava boja biti jedan od vodećih trendova. Poželjne će biti sve nijanse ove boje – od Barbie plave do medenih tonova, a jedini imperativ je da vaša kosa bude zdrava i sjajna pa se naoružajte odgovarajućim preparatima za negu, kao što su regeneratori, maske, sprejevi za zaštitu kose od UV zraka i toplote i prajmeri.

Bakarne nijanse

Kada smo kod boja za kosu, ne možemo da ne spomenemo ni bakarne nijanse koje će definitivno obeležiti ovu godinu. U pitanju je jedna od najzahvalinijih nijansi crvene boje, koju lako mogu da postignu i plavuše i brinete, a pritom je i najlakša za održavanje.

’90s Blowouts

Talasi u stilu 90-tih već neko vreme jedan su od vodećih hair trendova, a ništa se neće promeniti ni u mesecima koji dolaze. Ovaj izgled možete postići koristeći figaro ili tople viklere koji su ponovo aktuelni, a na TikToku ćete pronaći niz praktičnih tutorijala za postizanje ove frizure.

Konjski rep

Kada dođe leto, svi volimo da podignemo kosu pa nas ovaj trend jako raduje. Naravno, kada vam klasičan konjski rep dosadi, možete poneti i takozvani bubble rep.

Zalizana kosa

Zalizana kosa dugo nije bila u modi, a zapravo je još Y2K trend koji se vraća u velikom stilu. Najveći bonus zalizane kose je činjenica da je podjednako pogodna i za defile crvenim tepihom i za svakodnevni život. Osim toga, možete je poneti bez obzira na vašu dužinu ili gustinu kose, a odlično izgleda u paru sa wet lookom ili repom (najbolji dokaz su fotografije koje gledate). Ovu frizuru možete napraviti tako što ćete penu ili gel naneti na mokru kosu i oblikovati željenu frizuru, a potom pustiti da se prirodno osuši. Kada nemate vremena, kosu možete sušiti i fenom, a po potrebi kasnije možete koristiti lak za kosu kako biste zalizali neposlušne vlasi. S druge strane, kosu možete da zaližete i kada je suva, a da ne govorimo o tome da ova frizura možete biti odličan izbor kada nemate vremena da operete kosu.

Tekst: INjournal magazin
Naslovna fotografija: @haileybieber
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top