Pet lakih načina da beživotnoj kosi vratite zdrav sjaj

Svaka žena voli da njena kosa bude zdrava, sjajna i puna života, ali većina ne uspeva da dođe do željeog rezultata. Farbanje, feniranje i druge vrste stilizovanja kose znatno oštećuju vlasi, a usled pojačanog izlaganja negativnim spoljnim uticajima kosa postaje beživotna, suva, naelektrisana, lako se mrsi i kida. To nije baš lepa slika, ali rešenje postoji. Donosimo vam pet jednostavnih trikova koji mogu biti od velike pomoći ukoliko želite da vaša kosa ponovo bude zdrava i sjajna.

1k 26320

VAŽNO JE KAKO SUŠITE KOSU
Kosu ne prija toplota već što niža temperatura, stoga obratite pažnju kako je sušite. Ne, ne govorimo vam da prestanete da upotrebljavate fen za kosu, ali postoji mali trik koji će vam biti od velike koristi. Pred sam kraj sušenja, kada je vaša kosa već 80% suva, podesite fen na cool opciju i nastavite sušenje hladnim vazduhom. Odmah ćete primetiti promene.

I KAKVOM VODOM PERETE KOSU
Mlaka voda idealna je za vašu kosu, a ukoliko vam to ne odgovora možete koristiti i toplu. Vruća voda je nepoželjna. Mlaka voda deluje tako što uklanja masnoće, dok je za sjaj najbolje nakon nanošenja regeneratora nakratko pustiti hladnu vodu koja ujedno podstiče cirkulaciju vlasišta, ali i vraća izgubljeni sjaj.

2k 26320

ČAROBNA MOĆ KOKOSOVOG ULJA
Najjednostavniji način da povratite zdravi sjaj jeste uz pomoć maske na bazi kokosovog ulja. Danas postoji mnogo različtih varijanti za različite tipove kose, a najjednostavniji način da uvedete kokosovo ulje u svoju rutinu jeste da nanesete ovaj proizvod duž čitavih vlasi i ostavite ga da deluje nekoliko sati. Ukoliko ste u mogućnosti, možete i prespavati sa ovom maskom. Kosa će nakon toga biti blistava, meka i sjajna.

NE ZABORAVITE NA JABUKOVO SIRĆE
Ispiranje kose vodom u koju ste stavili malo jabukovog sirćeta jedan je od najstarijih recepata za sjajnu kosu. I najdelotvornijih. Ukoliko vam smeta jak miris sirća, sreća je na vašoj strani. Danas na tržištu postoje sprejevi za kosu i drugi proizvodi na bazi ovog moćnog proizvoda.

3k 26320

PRESTANITE DA PERETE KOSU SVAKOG DANA
Što više kosu tretirate šamponima i regeneratorima, to će se više mastiti. Naime, kosa zahteva prirodnu masnoću kako bi mogla da raste. Kada je često uklanjamo, masnoća ima tendenciju da se uvećava.Zato učestalim pranjem kosa postaje sve masnija. Optimalno je da je perete dva puta nedeljno ili svakog četvrtog dana i vrlo brzo ćete primetiti promene.

4k 26320

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: Instagram (@anoukyve)
Foto: Instagram (@gisou)

Podeli

Scroll to Top