Ponovo se nose blejzeri od tvida! Pronašli smo odlične modele

Kada jedan trend uspe da se zadrži duže od nekoliko sezona, onda znamo da je to nešto na šta treba obratiti pažnju. Ali kada se zadrži duže od šest decenija, onda je to sasvim drugi nivo igre. Upravo se to dogodilo sa blejzerom od tvida. Otkako je sredinom 50-tih godina Coco Chanel lansirala prvi model, ovi šarmantni blejzeri postali su komadi koji su uvek poželjni u ženskom ormaru.

Slavna dizajnerka bila je inspirisana muškim sakoima, pa su njeni modeli bili prepoznatljivi po takozvanom boxy fit kroju, kontrasnim ukrasima i dugmadima sa logotipom brenda. Kasnije su ovi komadi dobili veliki broj različitih interpretacija, ali su u svakoj od njih zadržali potrebnu dozu prefinjenosti i elegancije. I dok su ih u početku uglavnom nosile žene srednjih godina iz visokog društva, vremenom su postali znatno dostupniji, a poslednjih godina prihvatila ih je znatno mlađa publika. Tako ih milenijalci danas rado kombinuju sa baggy farmerkama, helankama, pa čak i donjim delom trenerke.

Mada je blejzer od tvida već dugo godina klasik sa kojim nikada ne možemo da pogrešimo, kao što se dešava i sa svim drugim klasicima, tokom nekih sezona malo su aktuelniji nego inače. Upavo ćemo takav scenario gledati ovog proleća, jer će se blejzeri od tvida naći na listi najpoželjnijih modela sezone. U duhu 2022. godine, možete ih nositi u paru sa loose-fit pantalonama ili farmerkama, a skandinavska influenserka Darja Barannik pokazala nam je da odlično funkcionišu i sa teksas suknjama. Kada je reč o večernjim varijantama, svoj omiljeni sako možete poneti uz šorts ili crne helanke, a ako se odlučite za kupovinu odela od tvida, moći ćete da ga nosite u svim prilikama.

Blejzeri od tvida zauzeli su važno mesto u kolekcijama svih velikih brendova, a njihove cene varijaru u rasponu od nekoliko hiljada dinara do nekoliko hiljada evra. Mada je kvalitet dizajnerskih modela neupitan, dobra stvar sa ovim komadima je to što uvek izgledaju luksuzno, pa su i high street verzije uvek dobro rešenje. Ovog puta, brendovi su ponudili klasične krojeve sa jednorednim ili dvorednim kopčanjem, zatim aktuelne oversized siluete, ali i atraktivne crop modele. Mi smo pregledali ponudu i pristupačnih i high end kuća, a naše favorite možete pogledati u nastavku.

MASSIMO DUTTI,
cena: 15.990 din.
H&M,
cena: 5.499 din.
H&M,
cena: 6.999 din.
RESERVED,
cena na upit
RESERVED,
cena na upit
WEEKEND MAX MARA,
cena: 50.290 din.
L’AGENCE,
net-a-porter.com
SAINT LAURENT,
net-a-porter.com
SAINT LAURENT,
net-a-porter.com
CHANEL,
chanel.com
CHANEL,
chanel.com
CHANEL,
chanel.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @darjabarannik
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top