Prada Moon trenutno je najpopularnija torba na Instagramu

Ako bi u najkraćim crtama trebalo da opišemo trendove u svetu torbi za 2023. godinu onda bismo izdvojili dva vodeća modela. Prvi su XXL torbe koje su aktuelne još od kraja prošle godine, a mnogi ih smatraju svojevrsnom vrstom protivotrova mikro torbama koje je modni svet obožavao proteklih nekoliko godina. S druge strane, imamo veliki povratak torbica u obliku polumeseca kakve smo poslednjih put nosili na početku milenijuma. Mada opsesija Y2K modom nije ništa novo jer traje već nekoliko sezona, činjenica je da već dugo ne možemo da se zasitimo trendova koji su tada bili aktuelni.

U skladu sa tim, ni malo nas ne iznenađuje činjenica što je poslednjih dana Pradina Moon torba postala najpopularniji modni aksesoar na Instagramu, a hype koji je stvoren oko ove lepotice poslednji put se dogodio kada je brend Bottega Veneta predstavio clutch torbu The Pouch ili kada je Jacquemus pre nekoliko godina lansirao Le Chiquito model.

Gotovo da ne postoji influenserka, čije ime nešto znači u modnoj industriji, koja već nema bar jednu Moon torbu, a neke su na vreme nabavile ovaj model u više boja jer je izvesno da će se sve zalihe prodati u najkraćem roku i da uskoro neće biti lako doći do ove tašnice.

Ukoliko vam se čini da vam je Moon torba u obliku polumeseca odnekud poznata, utisak vas ne vara jer je reč o redizajniranom modelu iz 2000. godine. Dosuše, torbica je tada nosila naziv Tessuto Moon i izgledala je nešto drugačije. Da budemo precizni, stara varijanta bila je izrađena od kombinacije čuvenog Pradinog nylona i nije imala triangle logo na kopči. Novi Moon model za nijansu je širi od svog predhodnika, njegove ručke su nešto kraće i dolazi u nekoliko neodoljivih boja. Izrađen je od najkvalitetnije napa kože dok je crni model dostupan i u kožnoj i u varijanti nylon-koža.

Glavna karakteristika ove torbe je to što predstavlja savršenu sintezu klasike i futurizma, a s obzirom na to da pomalo podseća i na sportske modele savršeno se uklapa uz skoro sve odevno kombinacije što najbolje potvrđuju fotografije koje gledate.
Prognoze da će ovo biti najpopularnija torba u 2023. godini već su izvesne, a mi vam u nastavku donosimo sve njene verzije.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @chiaraferragni
Foto: Instagram, Prada

Podeli

Scroll to Top