Ako vam je kosa tanka i slepljena, ovi proizvodi daće vam neverovatan volumen

Iza svake dobre frizure, svejdno da li je ležerna ili glamurozna, nalazi se volumen, koji nije uvek lako postići. Ovo je posebno težak zadatak za žene koje, zbog genetike, hormonskih promena ili prečestog farbanja i upotrebe presa i figara, imaju tanku dlaku. Da bi postigle željenu teksturu nekada su naše mame i bake tapirale kosu koju su nakon toga učvršćivale lakom, međutim, ova tehnika odavno je prevaziđena pre svega zato što oštećuje strukturu vlasi.

@avdahadi

U poslednjih desetak godina mnogo toga promenilo se u beauty svetu, a prvenstveno su lansirane inovativne formule koje svakodnevnu rutinu stilizovanja kose čine jednostavnijom i boljom. Proizvodi nove generacije pružaju željeni efekat svakom tipu kose, a dok su neki kreirani samo s idejom da stvore volumen, drugi imaju i druge uloge, a volumen koji stvaraju predstavlja dodatni bonus. Od pene za kosu kao klasika koji se prenosi sa generacije na generaciju do šampona za suvo pranje čiji je primaran zadatak da upije višak masnoće sa vlasišta, u nastavku vam donosimo pet najboljih proizvoda za dramatičan i glamurozni volumen uz koji svaka frizura izgleda bolje.

PENA ZA VOLUMEN

Mada vam je možda prva asocijacija na penu za kosu proizvod stare generacije koji je jako učvršćivao vlasi, nove formule, koje najčešće nazivaju musevima, kreirane su za pružanje volumena bez neželjenih propratnih efekata. Nanose se na koren mokre kose koju ste prethodno obrisali peškirom, a potom sledi stilizovanje. Za prirodniji efekat možete pustiti da vam se kosa osuši prirodno, a ukoliko želite dramatičan look, posegnite za četkom i fenom.

SPREJ ZA TEKSTURU

Ovi proizvodi odlična su alternativa penama jer su jednako učinkoviti, a osim toga, jednostavniji su za upotrebu. Nanose se na koren suve kose kojoj pružaju teksturu i oživljavaju čak i najtanju dlaku.

12pv 20919
Oribe – Dry Texturizing Spray (Sephora)

SLANI SPREJ

Poslednjih nekoliko godina, slani sprejevi veoma su popularni posebno tokom leta. Oni kosi daju suptilan volumen i idealni su za ležeran dnevni look.

PUDER ZA KOSU

Baš kao što puder u prahu svaki make-up look čini izdržljivijim, sličan efekat ima i puder za kosu. Možete ga naneti samo na koren suve kose ili na čitave vlasi i u trenu će stvoriti neverovatan volumen. Jako je važno da ovaj proizvod dobro utrljate u kosu.

ŠAMPON ZA SUVO PRANJE

Ne samo da je odlično rešenje kada nemamo vremena da operemo kosu već suvi šampon daje i odličan volumen i olakšava stilizovanje. Možete ga naneti i na čiste vlasi kada želite samo efekat volumena, a da biste izbegli bele tragove u kosi, stavite ovaj proizvod pre spavanja. Ujtru će vaša kosa imati željeni volumen i lako ćete je stilizovati.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @carodaur
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top