Šamponi za dubinsko pranje koji će vašoj kosi vratiti volumen i sjaj

Da li vam se kosa brže prlja i masni nego što biste želeli? Uz to je često slepljena i bez volumena, deluje beživotno, a teme vas neretko svrbi ili imate perut. Ove pojave posledica su nataloženih ulja i nečistoća, kako na kosi tako i na skalpu, koje obični šamponi ne mogu da uklone. Naime, osim nečistoća iz spoljne sredine i proizvodi za stilizovanje kose i suvi šamponi često ne mogu do kraja da se isperu nakon pranja, a njihovo nakupljanje dovodi do svraba i pojave peruti dok kosa počinje da se masni mnogo brže nego inače. Srećom, rešenje za ovaj problem postoji, a dolazi u vidu šampona za dubinsko pranje kose.

ČEMU SLUŽE ŠAMPONI ZA DUBINSKO PRANJE?

Baš kao što im i samo ime kaže, ovi preparati imaju funkciju da uklone sve nečistoće s našeg temena i kose. Nešto su jačeg sastava nego obični šamponi zbog čega ne bi trebalo da ih koristite češće nego što piše na deklaraciji, a mada danas postoji veliki broj blažih varijanti ovih šampona koji se mogu upotrebljavati čak i svakog drugog ili trećeg dana, u većini slučajeva biće sasvim dovoljno da njima operete kosu jednom mesečno. Razlog zbog čega ne bi trebalo da koristite češće ove proizvode je taj što oni pored nečistoća uklanjaju i prirodna ulja s dlake i kože glave što, kada se pretera, može da ima kontraefekat.
Ukoliko imate farbanu kosu trebalo bi da znate da pojedini proizvodi mogu da skinu i boju pa je najbolje da se konsultujete s frizerom pre izbora odgovarajućeg šampona za dubinsko pranje.

KAKO KORISTITI OVE PROIZVODE?

Prilikom upotrebe ovih šampona trebalo bi da se prvenstveno fokusirate na skalp, jer se tamo obično nalazi najveći procenat nataloženih nečistoća. Tokom šamponiranja kružnim pokretima lagano masirajte teme kako biste dali mogućnost šamponu da se dobro upije u kožu glave i u potpunosti odradi svoj posao. Nakon toga, postepeno rasporedite penu na ostatak kose i sačekajte nekoliko minuta a zatim isperite mlakom vodom.

ZBOG ČEGA BI TREBALO DA UVEDETE OVAJ TRETMAN U SVOJU RUTINU?

Dubinsko pranje kose potrebno je, makar i preventivno, svima koji koriste preparate za stilizovanje, suve šampone ili jake maske i balzame. Tek kada se uklone svi nataloženi ostaci ovih proizvoda, skalp i vlasi zaista postaju čisti što je glavni preduslov za zdravu kosu. Tada prirodna ulja koja proizvodi koža glave lakše dolaze do dlake, hrane je i štite, a kao rezultat beživotna kosa ponovo dobija zdrav sjaj, manje se masni i ima volumen.

INJOURNAL IZBOR PREPARATA ZA DUBINSKO PRANJE

Klorane – Purifying šampon sa citrusnom pulpom
L’Oréal Paris – Elseve Extraordinary Clay šampon
Virtue – Refresh Purifying šampon
R+Co – OBLIVION Clarifying šampon
Bumble and bumble – Sunday Clarifying šampon
Amika – Reset Clarifying Gel šampon

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @annawinck
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top