Sedam novih trendova u svetu obuće koji će obeležiti kraj proleća i predstojeće leto

Ako postoji jedna tema o kojoj uvek volim da vam pišem, to su svakako trendovi u svetu obuće. Duboko verujem u to da dobar par cipela može da reši svaki modni problem i da svaku kombinaciju čini boljom i posebnijom, što verovatno najbolje objašnjava fatalnu ljubav žena (ili makar moju) prema obući. Osim basic komada, koji čine okosnicu svakog cipelarnika, ako želimo da imamo odgovarajući par za svaku priliku, potrebna su nam i nekoliko trendi modela. Naravno, svaka sezona donodi nove ključne modele, pa se i u prvim letnjim kolekcijama koje pristižu u radnje poslednjih dana mogu primetiti nove tendencije u svetu obuće. U mom fokusu i ovog puta bili su udobnost i kvalitet, ali i razumna cena, a predstojeća sezona donosi nam upravo takve trendove.

Kada bi jednom rečju trebalo da se opišu modeli koji će vladati na kraju proleća i tokom leta, onda bi to bila – vintage. Već smo vam pisali o tome da su se na velika vrata vratile Mary Janes cipele, kao i wedge modeli, koji su prošle sezone počeli da izbijaju u pravi plan, a sada su konačno dobili svojih pet minuta. Slingback modeli i ribarske sandale i dalje su tu, dok leto ne bi trebalo da dočekate bez makar jednog para japanki. U nastavku pogledajte sedam vodećih modela obuće koji će vladati sve do prvih jesenjih dana.

WEDGE MODELI

Ovo su definitivno modeli koji izazivaju mnogo oprečnih mišljenja. Međutim, bilo da pripadate taboru koji ih voli ili onom koji ih nikad ne bi obuo, njihovo prisutvo na modnoj sceni ove sezone ne može da se zanemari.

KOŽNE JAPANKE

Japanke nam se vraćaju i ovog leta i to u svojoj najluksuznijoj verziji. U narednim mesecima najaktuelniji će biti modeli od kože koji dolaze u svedenim bojama.

RIBARSKE SANDALE

Iako ribarske sandale nisu moja šoljica čaja, činjenica je da su na radaru već nekoliko godina, a ništa se neće promeniti ni ovog leta.

MASSIMO DUTTI,
cena: 15.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 15.990 din.

CVETNI DETALJI

Cvetni detalji na odeći u trendu su već neko vreme, a polako osvojaju i svet obuće. Za to je verovatno najzaslužnija dizajnerka Magda Butrym, čije kreacije modne insajderke trenutno obožavaju. Sandale sa cvetovima po meni su odličan izbor za letnje dane, a najbolje se slažu sa slip haljinama i jeansom.

MAGDA BUTRYM,
mytheresa.com
MAGDA BUTRYM,
mytheresa.com

SLINGBACK POTPETICE

Ovi sofisticirani modeli u trendu sa već nekoliko sezona, a ništa se neće promeniti ni u mesecima koji dolaze. Trenutno su najpopularniji Gucci modeli sa printom, ali i u high street ponudi možete naći dosta dobre verzije.

MARY JANES MODELI

Cipele sa kaišem preko risa prešle su dugačak put od obuće koju su u drugoj polovini prošlog veka nosile devojčice u školskim klupama do fancy cipela za odrasle koje se vraćaju u modu na svakih nekoliko godina. Dok smo tokom proleća uglavnom nosili modele sa potpeticom, sa dolaskom toplijih dana sve aktuelnije će biti baletanke sa kaišem.

MAISON MARGIELA,
mytheresa.com

KLOMPE

Klompe već uveliko nose Rihanna i Bella Hadid, a deo su kolekcija većine dizajnerskih kuća tako da je izvesno da će obeležiti predstojeće leto. Znamo da ova obuća izaziva brojne kontroverze, ali ako vam se dopada, obavezno nabavite svoj par na vreme.

ISABEL MARANT,
mytheresa.com

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @anaasaber
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top