Šest frizura koje će obeležiti sezonu jesen/zima 2022/23

Dolazak jeseni odavno je simbol novog početka i budi u nama želju za promenama. Ovo je period godine kada imamo dovoljno entuzijazma da možemo da se oslobodimo loših navika u ishrani ili da unapredimo svoje treninge, a neki će upravo sada odlučiti da se pokrenu i počnu da vežbaju. Na listi promena koje su nam potrebne svakako je i naša beauty rutina koju ćemo prilagoditi novim vremenskim ulovima, a ne mali broj žena odlučiće da u novu sezonu ušeta sa novom frizurom. Tu ne mislimo na blago posvetljenu kosu ili skraćene krajeva već na potpuno novu frizuru koja će osvežiti vaš imidž. Ukoliko planirate ovakvu promenu, u nastavku vam donosimo listu frizura koje će obeležiti sezonu jesen/zima 2022/23.

DUGE ŠIŠKE

Ako razmišljate o tome da skratite šiške, jesen je najbolji tajming za ovu promenu. Naime, na novu frizuru mnogo ćete se lakše navići tokom prohladnih dana nego za vreme leta kada zbog znoja i pojačanog lučenja sebuma šiške imaju tendenciju da se lepe za čelo. Dobra vest je i to što su ovog puta aktuelne duge šiške, kakve uglavnom viđamo kod Francuskinja, pa ih možete nositi i preko čela i sa strane.
Mada će ova promena svakako osvežiti vaš imidž i učiniti da izgledate mlađe, pre nego što zakažete termin, pročitajte sa kojim se potencijalnim izazovima možete suočiti.

KRUPNE LOKNE U STILU 70-TIH

Ako postoji neki hair trend koji nas odmah asocira na sedamdesete, to su definitivno krupne lokne. U pitanju je ujedno i jedna od trenutno najpopularnijih frizura, a na TikToku i YouTubeu već možete da nađete na stotite različitih tutoriala za postizanje big blowout looka. Čitava priča vrti se oko toga da na kosu prosušenu peškirom najpre nanesete penu ili drugi sličan proizvod, a da zatim četkom, pramen po pramen uvijate od lica prema gore. Jako je važno da pramenovi budu krupni i da ih što duže fenirate kako bi ostali u željenom položaju. Drugi način da postignete ovaj look jeste da koristite tople viklere, koji su ponovo u trendu.

BOB

Činjenica je da već nekoliko godina ne možemo da se zasitimo bob frizure i to sa razlogom. Ovo je jedna od retkih frizura koja dobro stoji svima – bez obzira na oblik lica ili gustinu kose, a pritom se i lako održava. Iako ova frizura svake sezone dolazi sa malim preokretom, ovog puta biće popularne sve njene verzije – od french boba (razbarušeni paž u paru sa šiškama), preko loba (dugački bob), pa sve do boy boba (najkraća verzija koja podrazumeva da je kosa ošišana do vilične kosti).

PRIRODNE TEKSTURE

Prirodno kovrdžava kosa već dugo je u modi, a isti trend nastavlja se i naredne sezone. Ukoliko imate talasastu kosu, vreme je da zaboravite na ispravljanje i dugotrajno feniranje i da ponesete svoju prirodnu teksturu. Naravno, prethodno nabavite odgovarajuće preparate za stilizovanje koji će definisati vaše lokne.

SHAG

Već smo vam pisali o tome da frizure koje su se nosile 70-tih imaju svoj trenutak, a ovo je još jedan hair trend iz tog perioda koji ćemo nositi. Iako je shag popularan već nekoliko sezona, ovog puta biće najpopularnija njegova duga varijanta koja podrazumeva mudro pozicionirane slojeve kako bi se dobio što bolji volumen. Uglavnom dolazi u paru sa šiškama, dužim ili kraćim, a cela fora je u tome da ovu frizuru nosite razbašureno i ne preterano uredno.

KRATKA KOSA

Nakon što je prolećnu sezonu obeležila mixie frizura, kratka kosa ostaje u fokusu i u mesecima koji dolaze. Ove frizure svakako zahtevaju dozu hrabrosti i nisu za svaku ženu, ali one koje se odluče na ovakvu promenu buduće se svakog jutra sa trendi frizurom koju praktično neće morati da održavaju.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @matildadjerf
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top